Meddig tart, amíg megtanul leülni, ha már elkezdi felhúzni magát?
A minap nézegettem a képeket, a lányom úgy kezdett el felülni, mint a római lakomázók. Tehát ő négykézlábról indult, és a popsiját tolta hátrafelé.
[link] így kezdte az üldögélést
Állásból tudott még lehuppani a popsijára:) Ha térdelt akkor a sarkán ugrabugrál/üldögélt.
Ő 5hónaposan kezdte az egyedül üldögélést, mászást, holnap lesz 11hónapos és jár.
Jah és úgy kezdődött, hogy egyik nap még vekni volt következő nap már csinálta. Hogy mikor engedte el a dolgokat kapaszkodásnál, passz, azt tudom, hogy jó ha 3szor koppant miatta, viszont erre készülj, hogy lendület az lesz-lesz nagy borulás párszor, jah és fix, hogy valami kemény felületen fogja gyakorolni.
Na megyek kismajmocskám épp ki akarja nyírni magát.(szörnyű a tesója csak az alsó polcra mászik fel 2,5évesen addig a lány a tetejében van 11hónaposan:()
nálunk nem így volt.
enyém 5 hónaposan kúszott, 5,5 hónaposan mászott, pont a 6. hónap fordulóján mászásból kiült a sarka mellé, pár hét volt mire stabilan is tudott ülni és csak ezután, 7 hónaposan húzta fel magát állásba.
esetleg a kezeddel határozottan vezesd a fenekét ülésbe 2x-3x, csak megmutatni neki, hogy így is lehet :)
Ne felhúzott állapotból segíts szerintem, legalábbis én úgy gondolom, úgy nehezebb felülni.
Ha oldalra teszi a popsiját, az nagyon jó, abban a mozdulatban segítsd kicsit tovább egyszer-kétszer ülésbe. Elején kéztámaszig, ha az már megy, egyenesbe. Nekünk ez jött be.
Az én lánykám 7,5 hósan kúszott és majdnem betöltötte a 8. hónapját mire mászni kezdett.Kb egy héttel később figyeltem meg, hogy kitolja oldalra a popsiját és először támaszkodik, majd kiegyenesedve felül.Onnantól ezt gyakorolta és eg yhét alatt tökélyre fejlesztette, a mai napig így csinálja.
Előbb-utóbb rá fog jönni a te babád is, hogy mi a módja, hagyd kibontakozni.Esetleg megmutathatod neki és ha könnyen elsajátíthatónak ítéli akkor úgyis csinálni fogja.
10 hósan állt fel az én lányom a bútorok mellett, 2 hétre rá kapaszkodva lépegetett.Mostmeg is fordul 1-1 bútor mellett, a kiságyban szabályosan sétálgat és ugrál de még nem indult el.
Újév napján lesz egy éves:)
SZiasztok:)A kiscsajom 9hós.
Nálunk ugy néz ki ez a leülés dolog,térdelésből kinyújtja a lábát oldalirányba,gyakorlatilag megcsinálja az angolspárgát és utána rakja magaelé ülőhelyzetban.Amikor ezt végignézem a hajam kihullik úgy félek,hogy kitörik a lába vagy nemtom:DD valami iszonyat hajlékonyak ezek a csöppségek.Persze nekünk is volt kopi csont nélkül,face to face a kiságyrácsnak...
De minden nappal ügyesebbek
Az ülés már megy neki, mármint a mászásból. Csak ugye még a leülésnek az állásból. Mostmár aktívan áll az ágyában, aztán kapaszkodik és sír, mert leülni még nem tud ebből a helyzetből. De tudom majd rájön a szentem, hogyan célszerű neki. :)
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!