9 hónapos kisfiam gyakran karmol, csíp, csapkod. Hogyan szoktassam le róla? Tippek?
Kb 2 hónapja kezdte el ezeket. Mi azonnal elkeztük mondani, hogy ezt nem szabad, és hogy ez fáj anyának meg apának, és mindig megmutatjuk, hogy hogyan kellene helyesen, pl simogatni karmolás helyett. A reakció általában az, hogy nevet egyet. Volt olyan, hogy úgy megkapart, hogy egy hétig látszott a nyoma. Akkor rácsaptam a kezére. Semmi nem történt, észre sem vette. Nem tudom mivel lehetne megtanítani hogy ne csinálja ezeket a dolgokat. :(
Tudom hogy idő, míg megtanulja a kezeit-lábait koordinálni, na de mennyi? Másnak is volt hasonló problémája?
Előző vagyok.
Most olvastam az utolsó kommentedet. Fiamnak sem kell a pép, sem a kanál. Adj a kezébe darabos kaját! (BLW)
És ne tuszkold, ne erőltesd az evést, mert még jobban megutálja!
Utolsónak: köszönöm a tippeket! :)
Én is figyelek a körömvágásra, 3 naponta nyesem neki. :)
Az evést természetesen nem erőltetem, amikor már nem kér, akkor abbahagyom. Próbáltam már neki babakekszet vagy kenyérhéjat adni kézbe, hogy ő egye meg, de minden esetben majdnem megfulladás lett belőle... :(
Azóta ezt inkább hanyagolom, majd 1-2 hónap múlva próbálkozunk újra. Addig inkább maradnak a kis csipetek a szájába, azt kéri is, ha mi eszünk valami olyat.
Hát, remélem már nincs sok hátra, hogy megtanulja, hogy nem csapkod, és csíp és stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!