Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ha így áll a lába...

Normális ha így áll a lába amikor feláll?

Figyelt kérdés
Pár nap múlva lesz 9 hónapos a lányom és a kanapéba kapaszkodva felhúzza magát állásba. Sokszor lábujjhegyre áll, de van amikor kifordítja a kis lábait úgy hogy a talpa külső élére áll és a lábfejét kifelé fordítja. Nagyon instabilan áll még, sokszor ott kell mellette lennem és meg kell fognom hogy ne dőljön el. Normális ez vagy valami probléma van?
2011. dec. 15. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:
normális. még fiatal, gyakorol, és még nincs teljesen "készen", a lába, lábfeje, talpa, bokája, ízületei és izmai fejlődnek még. a lábujjhegyen állás és a láb élén állás is fontos állomás, hagyd rá. fontos azért, hogy a boltozata ki tudjon alakulni, ami évekig tart. az is rendben van, hogy instabil, még sokáig az is lesz. ne erőltesd a sétát, hagyd a saját tempójában haladni. az én lányom is 9 hónapos volt, amikor lábra állt, és 12, amikor egyedül menni tudott.
2011. dec. 15. 22:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Fiam is 9 hónapos most. Kb 3 hete ő is nagyon bénán kezdte. Én is kiírtam hasonló kérdést, de már kitöröltem :(

Szóval: az én babám egy gyékény dobozon tornázott sokáig, és azon nyomta ki magát térdelésből "állásba", de a lábfeje úgy maradt, mint térdelésnél - azaz a lábfején állt, a bokái meg inogtak össze-vissza.

Most már a talpán áll ügyesen, de még most is rettentő instabil a gyerek. Viszont bátor és kitartó!! :) Én is ott vagyok mögötte állandóan hetek óta :(

2011. dec. 15. 23:03
 3/4 anonim ***** válasza:

normális. azt kell figyelned hogy ha elkezd lépegetni hogy teli talpon is képes-e a gyerekek többsége teljesen elhagyja a lábújhegyezést, némeik megtartja de képes telitalpon is állni.

ami rossz ha képtelen telitalpon járni. most még ez normál,a láb pedig ahogy feláll elkezd befele dölni ezért a kisgyerekek O lábuak lesznek kb 3 éves korukig, majd átfordul x lábba kb 7-8 éves korukig, és akkor lesz egyenes nekik.

2011. dec. 15. 23:06
 4/4 anonim ***** válasza:
2011. dec. 15. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!