9 hós múlt a kisfiam és amikor feláll mindig lábújhegyezik ez mitől lehet?
Nálunk ugyanez volt. Én megkérdeztem egy gyermekorvost, akiben maximálisan megbízok. Ő azt mondta, hogy bent a lakásban mindenképp legyen a gyermek mezítláb. Max zokni ha hideg a kőpadló. A lábujjhegyen járás kicsi korban természetes, még nem tudja a baba hogyan kell lépni, menni. Most tanulja. Nekem azt mondta a doki, hogy ne szóljak rá, hagyjam a lábujjhegyen való lépéseket, magától le fog szokni róla. Viszont ha 18 hónaposan is még lábujjhegyen megy, akkor el kell vinni orvoshoz mert az idegrendszeri probléma.
Nekünk kb 2 hónap alatt magától leszokott. Most 14 hónapos és szépen leteszi az egész talpát.
Szóval ne aggódj, ki fogja nőni.
"Viszont ha 18 hónaposan is még lábujjhegyen megy, akkor el kell vinni orvoshoz mert az idegrendszeri probléma."
Ez így van sajnos,a kisfiam még 4 évs korában is lábujjhegyen járt,figyelemzavaros,éretelen az idegrendszere,emiatt fejlesztjük.
Nálunk az oviba kerüléskor az óvónénik szóltak,hogy ez egy tünet,persze volt mellette más is ,mozgékonyság,kivonja magát a feladathelyzteből(óvodai csoportfoglalkozás)nem teljesíti a kéréseket,mintha meg sem hallaná.
Még most is furcsán jár,ma már 5 éves,sajnos igaza volt az óvónéniknek,holott nagyon nem örültem,hogy kitalálják,hogy valami probléma van a kisfiammal.
Megállapította pszichológus,gyógypedagógus,pszichiáter,ideggyógyász,hogy figyelemzavaros,a hiperaktivitást nem mondták még 100 %-ra ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!