Hogyan tudnám hozzászoktatni a tápszerhez?
Kisfiam 3 hónapos. Eddig csak anyatejet kapott, de sajnos már nem elég a tejem neki, ezért a doktornő írt fel tápot, hogy azzal egészítsem ki.
Először még meg is ette, de most már harmadjára nem hajlandó elfogadni..
Válts tápszert (lehet ez nem ízlik neki). Milyet kapott?
Cumisüveget most adtál neki először? Azt elfogadja? Nem lehet hogy az nem tetszik neki? Mert akkor lehet azt kell lecserélni.
A tejed hogyhogy nem elég? Mit vettél észre? Méred?
Bocs, hogy kérdezek, csak érdekel.
Esetleg kóstold meg, van olyan, hogy az anyatej nagyon édes és egyes tápszerek kesernyés ízűek (főleg H.A. tápszerek). Előfordulhat, hogy nem izlik neki.
De az is lehet, hogy nem éhes.
A cumisüveggel nincs gond, hasfájós volt, és emiatt teáztattuk, úgyhogy nem az a probléma.
Először Humana tápszert kapott, az egyátalán nem jött be. Most Beba Ha 1 Pro-t kap. Mindkettőt megkóstoltam, szerintem a Beba elfogadható, édeskés ízű..
Onnan tudom, hogy érzem, hogy mikor van megtelve, és a fiamon is látom, hogy szoptatás után még éhes.. Szegénykém enne, csak nincs mit. :( Egy hete nem tér magához sajnos a tejtermelésem. A bal mellem alig termel valami keveset, a jobb mellemben több van, de estére az is kevés. Kb. 180 ml-t eszik már a kicsi, de a bal mellem egy nap alatt nem termel bele annyit. :(
Próbáltam serkenteni, a homeopátia nekünk nem vált be. Az édesköményt tartalmazó serkentő teáktól pedig a kicsinek görcsöl be a pocakja. Esetleg nem lenne erre valami ötletetek? Nem szeretném abbahagyni a szoptatást. :(
180at eszik meg? :O nem semmi, enyém 2 éves, még most se iszik annyi tejet :D
azt tudod, hogy este mindenkinek kevesebb teje van mert sokkal zsírosabb, sűrűbb tej termelődik ami előbb eltelíti a babákat? és senkinek sincs ugyanannyi tej a melleiben. nekem a balban 30ml volt a max. a jobban 120, és 10 hónapos korig szoptattam a fiam :)
esetleg tejserkentővel próbálozzál.
bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok de ha egyszer megitta a tápit most meg nem fogadja el akkor szerintem nem éhes, de persze ezt te tudod, te látod, csak leírtam, bocs ha okoskodásnak tűnt :/
Semmi gond, egyenlőre én is csak találgatok.. De azért köszönöm a válaszod!
Azt én is tudom, hogy estére kevesebb van benne.. Viszont nekem reggelre sincs. :( És onnan gondolom, hogy éhes, hogy keresi a mellem, enne ő, csak gondolom nem jön belőle elég. Meg sokkal hamarabb megéhezik, mint ezelőtt.
Lehet fejlődési ugrása van most, így többször éhesebb és többet enne.
Tedd többször cicire, hagy szopizza.
Ha úgy érzed kevés mégis, akkor adj neki kiegészítést olykor-olykor, de ne add fel a szoptatást sem, ha szeretnéd még jó ideig szoptatni őt.
Van egy More Milk Plus nevű gyógynövény kapszula. Az elég jó. Marha drága mondjuk, de nagyon sokaknak segít.
Esetleg azt próbáld ki. Legtöbb gyógyszertárban lehet kapni, meg hiperekben is láttam már..
Az én lányom is ugyanezt a tápszert kapta, neki 2 hetes korától nem volt elég a tejem. :(
Lehet, hogy sokan nem értenek egyet vele, de én előfordult, hogy tettem bele neki egy ici-pici cukrot. (Mondjuk nem 3 hónaposan, hanem kb. 4-5 hónapos korától) Éppen csak egy mokkáskanálnyit a 180 ml-hez. Nálunk ez bevált, úgy megette szépen.
Hallottam már róla, de azért nem próbáltam még, mert úgy tudom, akinek hajlamos rá a babája, az ettől is begörcsöl.. És nem akartam annyi pénzt a kukába dobni, mert ha nem tudnám szedni rendesen, nem lenne sok értelme megvenni. Egy Mecsek teától begörcsöl a picim hasa.. :(
Azért köszönöm a tippeket, igyekszem valahogy tejet varázsolni a melleimbe, hátha!
Utolsó vagyok.
Én próbáltam a More Milk plust, és a lányomnak abszolút nem fájt a hasa tőle. Első 1-2 napban kicsit nehezebben kakilt, de nem volt sírás csak erőlködés. Utána megszokta és minden ment simán. :)
Előtte Laktoherb teát próbáltam, na attól üvöltött szegény egész éjszaka, pedig össz-vissz 2 csészével ittam.
Szóval talán egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!