Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha mentes ásványvizet használo...

Ha mentes ásványvizet használok tápszerhez, itatáshoz, miért kell 24 óra után azt is forralni és miért kell hűtőben tartani?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudok eligazodni,mert olvastam már erről mindenféle véleményt,van,aki forralja ugyanúgy mint a csapvizet,vagy csak 24 óra után forralja,és hűtőben tartja,vagy nem forralja egyáltalán és nem is tartja hűtőben.Most akkor melyik az igazság? Ja,és nem babavízre gondolok,hanem sima,mentes ásványvízre.Nálunk lehet kapni olyan mentes ásványvizet,aminek az ásványianyag tartalma is és a nátrium tartalma is alacsonyabb mint pl a Jana babavíznek.
2011. nov. 11. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Soha nem forraltam a babavizet vagy a szénsavmentes ásványvizet, hűtőben sem volt soha, semmi baja nem lett, a tápszerek abból készülnek. Most már nem is kap babavizet csak ásványvizet.
2011. nov. 12. 00:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Kereskedelmi "fogás", nem vállalnak felelősséget.
2011. nov. 12. 01:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezek óvintézkedések a viz fertőződése ellen. Ha kibontod az palackot, onnantól máár nem steril, bejuthatnak a kórokozók. Ha ezután hűtőben tartod, azzal megakadályozod a szaporodásukat, remélve, hogy így nem érik el azt a szintet, hogy megbetegíthessék a babádat. (Az ételeket is ezért tartjk hűtőben.) Ha forralod, akkor a kórokozók elpusztulnak, de ehhez hosszabb ideig kell főzni a vizet, amitől keményebb lesz, azaz gasabb az ásványianyagtartalma, hiszen a víz elpárolog.

Ezért használok én inkább friss csapvizet. Nálunk nagyon jó a vízminőség.

2011. nov. 12. 03:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Mert a víz az élettere az összes baktériumnak, vírusnak.

nem kereskedelmi fogás, azok azonnal szaporodni kezdenek.

És nem kereskedelmi műfogás, bonts fel egy vizet, szerintem két nap alatt már ihatatlanul büdös, és egy hét alatt, mondjuk nyáron már az ebihalak is megjelennek benne.

A marson létezhet e élet kérdésre is úgy keresik a választ, van e víz. Hiszen ahogy a reklámban, maga az élet-mindenkinek, embernek és a kórokozóknak is.

Úgyhogy mint egyébként szinte mindent, természetesen felbontás után hűtőben kell tárolni és 24 óra elteltével forralni kell.

Egyébként a csapvízben ezért van klór, az bent állhat a csapban egy hétig is, ha mondjuk elutazol és megnyitod az fogyasztható víz, mert a klór nem engedi elszaporodni a kórokozókat. Én egyébként ezért iszok csak és kizárólag csapvizet. Mert garantáltan bacimentes.

2011. nov. 12. 08:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Húh,hát eléggé megoszlanak a vélemények,nem lett könnyebb a dolgom.Igazából mindenkinek van igazsága,mert ha belegondolok,logikus,amit a bacikról írtatok,bár én még nem tapasztaltam azt,hogy az ásványvíz rosszabb minőségű,ízű,szagú lenne felbontás után pár nappal,pedig van többször olyan,hogy napok alatt fogy el,annyi,hogy a bubis gyengébben lesz szénsavas.Viszont az is igaz,hogy valahol túlzásnak tartom ezt a nagy sterilizálást,forralgatást,mert nem biztos,hogy azzal teszek jót a babának,hogy túl steril körülmények közt nevelem,aztán később meg emiatt lesz beteges,nem lesz eléggé ellenálló,nem lesz elég fejlett az immunrendszere.Úgyhogy nehéz eldönteni,melyik a jó,megtalálni az egészséges középutat.
2011. nov. 12. 22:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát oké nem kell agyonóvni a babákat, de én azért direkt nem fertőzném meg.

Tudod ez olyan, ha elkapja a bárányhimlőt, oké átvészeljük, nem kell tőle feltétlenül óvni, de azért bárányhimlővel fertőzőtt nyalókát sem adnék neki, direkt.

Egyébként furcsállom, hogy nem vetted észre a színe is más lesz és a szaga is. Bár nem lehettek nagy vízfogyasztók alapból, ha egy üveg ásványvizet isztok napokig.

2011. nov. 13. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!