Nevet de milyet?
Férjem német, lányom Emma lett.
Azért választottuk ezt, mert szerettünk volna ha mindegyik országban (és mondjuk a világ legtöbb országában) kényelmes nem idegen hangzásu nevet kapna lányunk. Azóta is csak azt hallom, hogy tömeg nevet adtunk a gyereknek.
Most terhes vagyok és azon gondolkodtam, hogy ha nem tömegnevet választok, akkor mit adjak a gyereknek. Ami nagyon tetszik (habár a németeknél tömegnév) a Luka vagy Leon, de ezektöl az otthoniak meg azt fogják mondani, hogy túl külföldies. Sokat vagyunk otthon, rengeteg a barátom ismerösöm.
Amúgy nekem a Jessica név is tetszik és akik leszolják azoknak biztos nincs egy judit ismerösük sem. mert mindegyik ugyan olyan eredetü név csak valamikor a nyelvújítás elött jöhetett az országba és nem Dzsuditnak írják. vagy a barbara, megszokott pedig mindenkinek volt barbija. habár kisfiunk lesz.
na de hogy adjunk nevet, hogy ne szoljanak meg hogy tömegnév és azt sem, hogy túl ritka és szokatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!