Miért ébred fél óra múlva fel?
Este mikor elalszik fél óra múlva felkel a lányom.Már hónapok óta így van.Nagyon nehezen lehet csak visszaaltatni Minden neszre felébred még utána is ha visszaaltattam.Mit tehetnék még?Nappali alvásnál már nem oedig sokáig csak fél órákat aludt nappal is pont emiatt.
11hónapos
Szia!
Először is köszönöm a választ!
Nemhiszem hogy szeparációs szorongás lenne mert 3hónapos kora óta ez van.Születése óta velem alszik:-)
Ha a kiságyba tenném nem is tudnám visszaaltatni.Már próbáltam többször is ert azthittem én zavarom és azért kel.
Hát mostmár tényleg tanácstalan vagyok:-(
Hányszor alszik nappal? Vida Ági szerint, ha nappal egy alvási ciklussal kevesebb van a babánál, akkor azt "hozza be" úgy, hogy egy ciklus után este felébred. (Mikor a kislányom a 3-szor 30 percről átállt a kétszer 30-ra, akkor csinálta ezt minden este. Kb. egy hónapig tartott viszont csak nálunk, aztán elmaradt.
Én mindig azzal vigasztalom magam, ha roszul alszunk, hogy majd ha iskolába kell mennie, alig lehet kikönyörögni az ágyból.:D
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ!
Mint írtam 3hónapos kora óta így van csak akkor még nappal is félóra mulva kelt.Ezt elhagyta egy idő után.Kézben altatom.Nem szopik már 9hónapos kora óta.Betenném éjjel.is a kiságyba de így nemtudom mert mikor felkel ott nem alszik vissza.Próbáltam már párszor.Nappal még 2x alszik.Próbáltam a napi egy alvást hogy fáradtabb legyen de ez sem jött be.:-(
Szia!
Nálunk is ugyanez van nagyon régóta. Este 8-kor elalszik, fél 9-kor megébred... Bár én akkor már könnyen vissza tudom altatni (általában).
Nappal is előfordul, akkor is gyorsan kikapom a kiságyból és altatom.
9 hónapos. A szeparációs szorongása lezajlott, de ez volt előtte is és most sem szűnt meg.
Kb. 20 perc kell a babáknak, a teljes elalváshoz (ekkor váltanak alvási ciklust) - ezzel lehet összefüggésben.
Addig a fél óráig mi történik pontosan? Végig vele vagy és altatod, amíg mély álomba nem merül vagy rögtön lerakod? Mert lehet, hogy az zavarja, hogy nem jut még el alfába, hanem mindig valami felriasztja még épp azelőtt.
Ha külön kiságyba rakod le, az sem segít? Hátha esetleg te zavarod őt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!