Hát ez már elkeserítő. Mai adagja 370ml tápszer.2hónapos kislány. Mit szóltok? Volt ilyen? Napok óta nem akar enni. Ez a mai meg már negatív rekord volt.
ma 22:03
amikor nem volt lázas a fiad mi volt a tünete?
Az én fiamnál csak bukogatás a tünet az antibiotikum abbahagyása után 2-3 nappal, mert ilyenkor alakul ki az újabb fertőzés. Komolyabb vizsgálatokra majd csak januárban megyünk, akkor derül ki, hogy mi okozza a sorozatos fertőzéseket. Ismerek olyat akinél, étvágytalanság volt az egyetlen tünet, de van olyan is akinél elhúzodó újszülöttkori sárgaság volt. De volt akinek rózsaszínű lett a vizelete. Sajnos ennek nincsenek jellegzetes tünetei.
Egyébként a 2900 gr normál születési súly, a havonta 1 kg súlygyarapodás teljesen átlagos az első 3-4 hónapban. Min. 600 gr-ot kell gyarapodnia 4 hét alatt, vagyis heti kb. 150 gr-ot. Tehát eddig szépen gyarapodott, most hirtelen valamiért nem eszik annyit, ez lehet attól is hogy most kezdtétek a tápszert és nem szereti az ízét, vagy a cumisüveget, eddig esetleg szopizott is mellette, most hagytátok abba és ezért átmenetileg étvágytalanabb, mert zavarja hogy nem kap cicit. Esetleg tápszert váltottatok és ennek más az íze. Valamilyen környezeti változás is lehet az oka, költözés stb. 2 hónapos korban lehet élettani vérszegénysége, ami normális nem igényel kezelést, lehet ettől is az étvágytalanság.
Már írtam, hogy lehet hogy csak átmeneti dolog, és majd visszaáll szépen az étvágya. A húgyúti fertőzést nem azért említettem, hogy beparázz, csak ezt a legegyszerűbb kizárni, ha fenn marad ez a helyzet, jobb mint egy vérvétel, vagy egy gastroenterológiai kivizsgálás.
Ha most HA tápszert eszik, megoldás lehet az is, ha sima tápszert írnak fel helyette, mert annak jobb az íze. Fontos hogy ne kapjon mellette cukros teát, mert az is elveheti az étvágyát.
Most egyenlőre legyél türelemmel, ha péntekig nem javul, menj el az orvoshoz vagy a védőnőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!