Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok 3 és fél hónapos...

Adhatok 3 és fél hónapos kislányomnak alma-áfonya bébiételt (HIPP)? Ha mégsem lehet akkor mi legyen a következő? Szeretném ha változatos lenne az étrend.

Figyelt kérdés
Már kipróbáltuk az almát,banánt,őszibarackot,répát,krumplit, sütőtököt, kőrtét. A narancsra illetve a sárgabarackra úgy tűnik allergiás, a többi ételre jól reagált és azóta jó a széklete.

2011. dec. 12. 16:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A 9,5 hós babám nem sokkal többfélét eszik:)Sinlacot próbáld meg, ne adj többféle babakaját.
2011. dec. 12. 17:33
 12/19 anonim ***** válasza:
Most már mindegy, semmi baj. Többfélét egy darabig ne adj, a citrusféléket meg pláne kerüld. Amiket eddig adtál, azokat kapja továbbra is, de szerintem maradj a szimpla ételeknél, ne adj vegyeset (külön alma, külön krumpli, répa, stb.).
2011. dec. 12. 17:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Ezeket amúgy kóstoltattad is, vagy egyből többet kapott?

Mennyit eszik egy alkalommal?

Szerintem egynél többször ne adj neki egy nap.

Amúgy a banán, krumpli pl pont nem jó székrekedésre, de nálunk az alma is fogja.

2011. dec. 12. 17:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
akkor sem kéne már kilenc féle kajánál tartani két hét alatt.ezek szerint szinte minden nap másfajtát adtál neki.és ezt ki javasolta.különben meg az orvosnak inkább másféle tápszert kellett volna javasolni,nem a hozzátáplálást három hónaposan.egyáltalán nem néztél utána sehol,csak azonnal hallgattál az orvosra?
2011. dec. 12. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Védőnőddel nem beszélgettetek erről?
2011. dec. 12. 19:15
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
nem hiszem,hogy ilyen magasról kéne reagálnod.én kikérem magamnak,hogy lebunkózol.Ha már itt vagy ezen az oldalon,simán feltehettél volna a hozzátáplálásról egy kérdést,vagy bárhol utána tudtál volna nézni.Az meg hogy több kárt okoztál,mint hasznot az tény.gondolom beindult a lelkiismereted,azért veszed sértésnek,ha nem ért veled egyet mindenki,hogy 3,5 hónaposan már kétszer adsz szilárdat a gyereknek,ráadásul kilenc félét.úgyhogy ne bunkózz itt,hanem nézz magadba,és hozd helyre,amit elrontottál
2011. dec. 12. 19:15
 17/19 xStefix ***** válasza:

1: Ha már eddig eljutottatok, végülis két lehetőséged van:

a) tegyél egy próbát, ha gondolod, és vedd vissza az étkezések számát 1-2-vel. Elvileg még mindig az lenne a legjobb, ha tehermentesítenéd kicsit az emésztését... b) De ha ő nem lesz ebben partner, mert pl. nagyon szeret enni, akkor nem biztos, hogy ez kivitelezhető lesz.

2: De bárhogyan is, most min. 1-2 hónapig ne lépj tovább a hozzátáplálással, mert már ígyis nagyon gyorsak voltatok! Se a mennyiségeket ne emeled, se a gyakoriságot.

3: És én se javaslom további ételek bevezetését, mert bőven elég változatos ez a 9 is. (És tényleg igaz, amit feljebb írtak neked, hogy a hozzátáplálás első fél évében nem a sokféleség a lényeg, hanem a hozzászoktatás. Ha már kellően ismeri, tolerálja és szereti az ízeket, akkor lehet gondolkodni a változatosságon. De idő kell hozzá, amíg az emésztése IS készen fog állni erre.)

4: Ha gondolod, szívesen küldök neked egy összesített hozzátáplálási táblázatot. Ez ugyan 6 hótól indul, de mivel ti már sokat esztek belőle, a hátralévő ételeket így kicsit hamarabb adhatod majd. (De mondom, mindenképp hagyd most félbe egy időre a folytatást, mert szerintem pihennie kellene a pocaknak...)

2011. dec. 13. 10:00
 18/19 anonim ***** válasza:

mindentől függetlenül ezután ha bevezetsz egy új ízt, azt már kóstoltatni kéne.

gondolom ha 2 hét alatt 9 fél ízt vezettél be akkor eddig ezt nem tetted meg. pedig nagyon veszélyes nélküle, főleg ennyire picinél, éretlen emésztőrendszerrel.

csak a mi példánkat írom le, fiam allergiás (pont az áfonyás bébiételnél jött ki) 2 kiskanáltól tele lett pöttyökkkel és tenyérnyi vörös foltokkal. egyből mentünk az orvoshoz mert én allergiás vagyok, attól féltem, hogy befullad. na most gondolj bele, ha 2 kiskanáltól így kiütötte, akkor egy adag mit csinál?

kóstoltatás lényege, hogy egyszerre csak 1 új ízt adunk 3-4 napig, hogy ha valami gond van vele akkor kiderüljön. első nap 2, második nap 4. kiskanál ételt adsz neki, harmadik nap fél adagot és csak a 4. nap mehet egy egész adag.

azonkívül, hogy kóstoltatsz a pocakját is hozzá kéne szoktatni, azzal hogy össze-vissza adsz kevert ételt, minden nap mást, egy nap többször is, nagy adagokban kikészítheted a pociját és akár egy hasfájósság is kialakul, az eddig allergiás ízek meg felerősödhetnek ha nem megfelelően táplálod hozzá.

azonkívül táblázatok szerint kéne csinálni mert nem csak olyan ételt adtál amit 4-6 hónapos korig lehet (a 3 hónapos korról inkább nem írok semmit), hanem olyat is amit sokkal később, pl. a narancs 8 hónaposan bevezethető, de a körte is csak 6 hónapos kor után.

azért mert jóval előbb kezdted mintaz ajánlott kor, nem ugorhatsz át 3 lépcsőfokot, attól még nincs megérve az emésztőrendszere ezekre az ízekre.

ajánlani meg én személy szerint azt ajánlom, hogy a hozzátáplálás helyett térj át arra, hogy 10óraira adsz neki egy-egy gyümölcslevet (alma, sütőtök) majd 2 hét múlva esetleg egy kisebb adag tejpépet ebédre és csak ezután, egy hónap múlva kezded elölről a hozzátáplálást. de ez csak az én véleményem, én elég óvatos vagyok, nehogy baja legyen a babámnak, ki tudja mi a jó...

2011. dec. 13. 13:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagytok? Sikerült valamelyik tanácsot hasznosítanod? Üdv!

2011. dec. 14. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!