Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyors a hozzátáplálásunk?

Gyors a hozzátáplálásunk?

Figyelt kérdés
5 hónaposan hajnalban cici - reggeli cici- tízórai gyümi+cici - ebéd főzelék, főzelék hússal+ néha kell csak cici - uzsonna gyümi vagy cici, vacsi tejpép, alvás előtt cici. Éjszaka 1x tea.
2011. dec. 11. 19:10
1 2
 1/12 xStefix ***** válasza:
76%

Attól függ, mi a cél.

Ha mondjuk a klasszikust nézzük, már alapból korábban vagytok, mint a kezdés és ahhoz képest igen, kicsit gyors. De nem mindenkinek cél, hogy sokáig szoptasson, szóval relatív.

2011. dec. 11. 19:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ezt te is tudod,különben nem kérdeznéd meg.öt hónaposan még csak anyatej vagy tápszer kellene,nem négy alkalommal szilárd kaja.a húst meg hét hónaposan ajánlják bevezetni
2011. dec. 11. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Ha a mostani ajánlást nézzük, akkor nagyon gyors. Akár anyatejes, akár tápszeres babát 6 hónapos korig nem ajánlják hozzátáplálni, hisz még nagyon éretlen az emésztőrendszerük és később különböző betegségekhez vezethet a korai hozzátáplálás.

Emellett a baba igényeit és reakcióit is figyelni kell. Pl. amíg nem ül stabilan, addig elvileg nem kész a szilárd ételre. Ugyanez igaz a fogacskákra is. Sokan ezt nem is nézik, csak hogy betöltötte a 4/6 hónapot és már mehet a kaja.

Én úgy gondolom, hogy neki még bőven elég lenne a tej, de ha nagyon ragaszkodsz a hozzátápláláshoz, akkor a 10órai és az uzsonna mehetne. De egy 5 hónaposnak húsos főzelék szerintem még túlzás, de te vagy az anyukája, ha így látod jónak, hát legyen.

2011. dec. 11. 19:16
 4/12 anonim ***** válasza:
5 hónaposak vagyunk, de nekünk csak a tízórai zöldség/gyümölcs van meg,a többi tápszer.......(néha uzsira elfogadja a tejpépet)
2011. dec. 11. 19:28
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Ez most nem trendi.

Ez 5 évvel ezelőttől volt trendi 100 évekre visszamenőleg.

Tudod,régen ezt így csinálták,egészséges és liszt és tejallergia nélküli felnőttek lettek belőlük.

Én is így csináltam,mert nekem meg tejem fogyott el.

2011. dec. 11. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem most lesz 5 hónapos a lányom, de már 3,5 hónapos kora óta tízórai + uzsonnára gyümölcsöt kapott.

Kb. 4,5 hónapos volt, mikorra már nem kellett neki egyáltalán tápszer se tízóraira se uzsonnára.

6 hónaposan kezdem el az ebédet, tehát a főzelékeket, amit 8 hónapos korára szeretnék kiváltani, előbb semmi képen.

Mi azért kezdtük el ilyen korán, mert nem volt más választásunk. 2 hét alatt 1 kilót fogyott a drasztikus bukásától. Sok mindent kipróbáltunk rá, felvásároltam mindent. Sajnos kórházba kerültünk, majd a gyerekorvossal és a védőnővel egyeztetve elkezdtük adni a gyümölcsöt a lányomnak. Szerencsére hamar visszajött az 1 kiló és utána hízni kezdett.

Amúgy te tudod jobban, mi kell a gyermekednek. Te látod rajta, hogy igényli-e a gyümölcs vagy esetleg a főzelék helyett a tejet vagy nem.

Viszont azért nem árt "betartani" vmilyen szinten a hozzátáplálási táblázatok javaslatát.

Ha az a célod, hogy hamar kiváltsátok étkezéseket, akkor folytasd. Ha pedig szeretnéd, hogy inkább szopizzon, akkor vegyél vissza és max. 2× adj neki mást tejen kívül. AKár gyümit, akár füzeléket.

2011. dec. 11. 19:46
 7/12 anonim ***** válasza:
37%
A tápszeres babákat egyébként 4 hónapos koruktól táplálják hozzá. Tudom, mi is így vagyunk. Ja és a glutént pl.már 4 és 6 hónapos kor közt kell bevezetni. Most ez a védőnők ajánlása.
2011. dec. 11. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Utolsónak igaza van. Most ez a szemlélet, nekünk is így tanácsolták.
2011. dec. 11. 20:42
 9/12 anonim ***** válasza:
23%
Mi kedden voltunk 5 hónaposak a hozzátáplálás megkezdésétől 2 hétre nem fogadta el a babám a tápszert csak max este,úh kénytelen voltam kiváltani a kajákat.ő már csak reggel este eszik tápszert.eszik húst is.nagyon szereti ezeket a dolgokat,hamarabb megeszi,mint a tápszert cumiból.minden gyerek más,mások az igényeik.ha ártanék,neki azt jelezné.
2011. dec. 11. 21:18
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

szerintem is sok ez így. 5 hónaposan szerintem csak a 10órainak kellene kiváltva lenni, esetleg ebéd.

de több dolog is nem jó :/ pl. amíg nem váltunk ki egy étkezést addig nem kezdünk bele másikba. sorrend: 10órai, ebéd, uzsonna, vacsora, reggeli.

Te még az elsőt se váltottad ki és már ugrottál 3-t.

Uzsonnára nem adunk gyümölcsöt, gyorsan bomló szénhidrát, nem jó.... a tejtermékek bevezetésével szokták bevezetni, nagyobb étkű babáknál pedig uzsira tejpépet ajánlanak.

a vacsi meg nekem tényleg húzós, mi 8 hónaposan kezdtük kiváltani pedig 5 hónaposan én is elkezdtem kóstoltatni.

persze te tudod, te ismered a babád, nyilván oka van annak, hogy pár hét alatt gyakorlatilag annyira gyorsan haladtál mint más 4-5 hónap alatt

2011. dec. 11. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!