Ha 17 órakor kapott nurofent, este 9 körül adhatok neki megint vagy inkább kúpot kapjon éjjelre?
Figyelt kérdés
Jön a 6. fogacskája és szenved vele.:(
10hónapos
2011. dec. 10. 17:16
1/7 anonim válasza:
Nurofent adj neki, de nem kell túlzásba vinni! A kúp erős, azt ne adj mert az lázcsillapításra szolgál.
2/7 anonim válasza:
6 óra elteltével már adhatsz neki.
Sajnos NUrofen fájdalomcsillapító hatása csak 2-max. 2 órán át tart.
MOndjuk én fognövéskor nappalra nem adtam soha, csak alváshoz...
4/7 A kérdező kommentje:
38.5 a láza azért kapott,nem is akar lejjebb menni.
2011. dec. 10. 17:23
5/7 anonim válasza:
Akkor az nem a fogacskája lesz. Adhatsz kúpot éjjelre. Ha 39 fok fölé megy, akkor pedig hűtőfürdő. Holnap vidd el gyerekügyeletre.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Már nincs láza,szépen levitte a gyógyszer.36.9-et mértem pár perce.Evvel a fogacskával eléggé szenved szegény azért gondoltam,hogy az csinálta a lázat.Nem köhög,eszik szépen és jó a közérzete nem hinném,hogy beteg lenne.Persze ha nem változik akkor megmutatom egy orvosnak és hétfőn viszünk egy vizeletet is a biztonság kedvéért.
2011. dec. 10. 19:30
7/7 anonim válasza:
engem úgy tanítottak, hogy ha lázas a baba (mindegy mitől), akkor a bevitt hatóanyagot és a beadás módját is változtatni kell. Tehát ha először szirupot kapott, utána kúpot adj neki, utána megint szirupot, stb, illetve ha először paracetamol tartalmú gyógyszert kapott (pl. Panadol), utána próbáld meg az Ibuprofen tartalmút (pl. Nurofen). Mindezt abban az esetben, ha 3-4 óránként folyamatosan csillapítod a lázát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!