A fehér lerakódást, ami már sárgás, ki kell takarítani a kis puncijából vagy nem?
4 hónapos, eddig nem mertem hozzágyúlni, mert úgy tudtam nem szabad, magától kell kitisztulnia, a gyerekorvos is ezt mondta. De most olvastam egy szaklapban, hogy az e fajta higiéné miatt akár össze is nőhet neki.
Akkor most még is mi az igazság?
Ami külsőleg lerakódik azt ki lehet mosni, csak nem szabd feszegetni, széthúzni, hüvelynyílásba benyúlni.
De megtisztítani ezektől a már sárgás lerakódásoktól lehet (sőt szerintem kell is).
Ha bemegy a kaki, azt sem törlöd ki?
Én rendesem mosom neki az első naptól kezdve, nem szabad benyúlni, de tisztítani kell. Nekem a dokinő mutatta meg, hogyan kell. És amúgy tényleg össze tud "ragadni" a doki egy pálcikával simán szét tudja húzni, ha véletlenül megtörténne.
Nekem is ezt mondták hogy nem szabad, sőt még jó pár olyan ismerősöm van akinek ezt mondták mikor lánya született...
De én mindig megmosom neki ott is, nem fogom hagyni hogy bármi lerakódjon...és hát igen mikor háta közepéig kakás akkor azt se fogom otthagyni.
Óvatosan nyugodtan megtörölheted a kisajkak között is csak a hüvelybe BELE nem szabad nyúlkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!