Ezeket mikortól eheti?
1:Savanyított tejtermék: natúr joghurt, túró, sajt, kefir.
(úgy tudom nyolc hónapos kortól fogyasztható, de a szomszédban van egy majd 10hós baba és azt mondta az anyukája nem adható egy éves kor előtt tejtermék, hát én már adtam a nyolc hósomnak.)
2: Narancs, mandarin, mikortól és először,hogy kell adni?
3: Aszalt barack, szilva.
savanyított tejtermékkel én is vártam 10 hóig, narancsot, mandarint már 7-8 hótól adtam kis mennyiségben (megfázásos időszakban jól jött a plusz vitamin), sőt mandarinlevet még előbb, mert az segített az állandó székrekedésén. de ezekkel óvatosan kell bánni, mert allergizálhatnak.
aszalt gyümölcsöket 1 év után adtam sütiben, mert elég nehéz elrágni (amúgy szerintem hamarabb is lehetne).
Én így adtam a táblázat szerint amit a védőnőtől kaptunk: joghurt, túró 8 hónapos kortól
sajt 9től
narancs 9től, mandarin 1 évestől lesz
az aszaltakat nem tudom, azokat nem írja, de szerintem 1 évestől fogom azokat is.
Tejtermékeket mi 8 hónaposan kezdtük.
Citrusféléket... hát a levét már korábban 5-6 hónaposan, a rostokat mostanában vezetjük be, de a hártyát lehúzom róla most is.
Az aszalt gyümölcsöket még nem próbáltuk, szerintem nem tudná még megrágni. Akkor kap majd, amikor lesz elég foga hozzá. :))
Köszönöm a válaszokat, az aszaltakat főzve turmixolva gondoltam mert találtam olyan receptet amibe ezt írja.
Akkor a narancsnak és mandarinnak a levét adom neki, most még. Az én védőnőm meg szarik a fejünkre, 3hós volt a pici mikor itt volt utoljára azóta sem most 8mulott. A telefont nem veszi fel, nem csak nekem senkinek, a tanácsadáson meg nincs idő kérdezni futószalagon mérik a babákat, sietni kell. Hozzátáplálásról még csak nem is kérdezett, azt sem tudja mit eszik, iszik stb, mindent a netről szedek, első baba így még tapasztalatlan vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!