Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire jók ezek az un. TANULÓ...

Mire jók ezek az un. TANULÓ játékok?

Figyelt kérdés
Mit tanul tőlük/belőlük a gyereK?
2011. dec. 8. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Legtöbbjéből semmit. Csak a gyártónak hoz hasznot!

Sokan hisznek a reklámnak,de csak játék,tanulni nem lehet belőlük. Beszél,énekel? Lehet,hogy utánozza a gyerek,de beszélni csak a szüleitől tanulhat meg! Lehetne még sorolni a kifogásokat.

2011. dec. 8. 16:22
 2/5 anonim ***** válasza:

ha úgy vesszük mindenböl tanul a gyerek, így mindenre rá lehet fogni.

Nekünk van tanulókutyusunk, úgy kapta a gyerek, de ami érdekli az énekek és 1 évesen tudja hogy ha 3x nyomja meg a szivet akkor jön a kedvence. de az hogy melyik a kutya füle, hasa, meg ilyeneket nem tanulja meg, azt tölünk tanulja.

szóval szerintem jók ezek a tanuló kütyük mert sok gomb és ének van rajtuk ami jó a gyerekeknek, így szerintem azt is ráírhatnák hogy móka kutya, vagy móka asztal.

2011. dec. 8. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen a legtöbb "csak" annyit tud, hogy számol, énekel, színeket tanít, mesél stb.

Én nem hordanám le őket a sárga földig, sokan csak azért szidják őket, mert rettenet drágák, de vannak kevésbé ismert gyártóknak olcsóbb játékai is, amik szintén fejlesztők, ha úgy tetszik tanuló játékok.

Nekünk van belőlük jó pár, személy szerint semmi bajom velük, mint ahogy a többivel sincs semmi, ugyanúgy megveszem a kínai 200 ft-os játékot is a gyereknek. De tény és való, hogy ami zenél, énekel, beszél jobban leköti a gyerek figyelmét. Ami abból a szempontból nem elhanyagolható, hogy ha anyának dolga van, nem árt ha a gyerek úgy fél órán át le van valamivel. És ha már elvan vele tanul is belőle!

Tény hogy a legtöbbnél a márkát kell megfizetni!

2011. dec. 8. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Amikor még nem volt gyerekem, láttam sok olyan játékot, amit ha megnyomtunk énekelt, táncolt vagy beszélt. Mindenki leírta, és sz@ar, "kínai bóvli"-ként emlegette. Miután megszületett a lányom, akkor találkoztam először ezzel a "tanuló játék" fogalommal. Elég sokat vártam tőle, de végül nem láttam benne semmivel többet, mint az előbb említett kínai bóvliban. Én csalódtam bennük, szerintem semmivel nem tudnak ezek többet, mint azok a játékok, amit mondjuk 10 éve árultak. Tehát ha kapnál egy régi játékot, az sem tudna kevesebbet mint ez, csak ez már megkapta a tanuló jelzőt, ezért ér "többet", meg rendelkezik még pár plusz funkcióval de azt a gyerek úgyis a szüleitől tanulja meg, nem egy ilyen játéktól.

Ezért értek egyet a 2. válaszolóval.

2011. dec. 8. 17:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Én annyit tudok mondani hogy amikor nyűgös a gyerek akkor egy sima plüss játékkal nem lehet megnyugtatni, de ha már valamelyik zenél/világít/zörög akkor azzal eljátszik. Tény hogy egy zenélő játékot jobban élvez 7 hónaposan, mint egy csörgőt. Persze sokat játszok vele én is, de a háztartást is vezetni kell mellette...

És mivel azt mondják hogy minél többet mozog a gyerek, annál jobban fejlődik, ezért lehetőleg olyat kell választani neki amivel sokat kell foglalkoznia. Pl nem mindegy hogy szereti ha zenél valami és neki kell megnyomnia egy gombot, vagy pedig simán elindítod neki a zenét. Összekapcsolja a dolgokat hogy valamit kell csinálnia ahhoz hogy zenéljen, méghozzá nem is mindegy hogy mit.

Természetesen ezért nem kell márkás dolgot venni, ha ilyet a kínai játék is tud. ;)

2011. dec. 8. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!