4 hónaposan lehetséges hogy felül?
Ha elég erős az izomzata hozzá, akkor lehetséges. Valószínűleg felhúzhatta magát a babakocsiban vagy nem volt ereje visszatartani magát.
Én lányom is simán elüldögél akár 1 órát kitámasztva. Mondjuk ő 5 hónapos.
nem, ez eleve nem felülés, jóval később tudnak csak hasizomból felülni (olyan 1-1,5 éves kor körül). ilyenkor még vagy állásból vagy mászásból ülnek a babák amit gondolok a 4 hónaposod nem tud :)
viszont 4 hónaposan még megvan az a reflexe amitől emelgeti a fejét, pont úgy néz ki mint ha fel akarna ülni. lehet ezt csinálta mikor sikerült megkapaszkodnia és felhúznia magát. próbálj kiiktatni minden olyat amibe bele tud kapaszkodni, nagyon gyenge még az elüléshez
OFF: kedves első, jól érted, te az 5 hónapos babádat kitámasztva ülteted akár órákig is??? tudod, hogy ezzel akár egy életre tönkre vágod a gerincét?
Nincs mit hozzáfűznöm a második hozzászóláshoz...
Ezt azért belinkelem - nagyon érdekesnek találtam:
Ha pedig a kicsi újra felhúzná magát, akkor se engedd, hogy ücsörögjön. Főleg azért, mert kislány: neki különösen vigyázni kell a csípőjére és a medence csont épségére.
Az a cikk érdekes, mert én pont azt hallottam hogy nem tesz jót a rugós hinta a kicsiknek!
Tesóm kisfia szinte születése óta tudta tartani a fejét, 8 hósan pedig hasizomból ült fel! Kb 4 hós kora óta tudta magát tartani ülő pozícióba ha felültették és mögötte volt támaszték, de magától még nem tudott ülni.
Nálunk más a helyzet, jelenleg a gyerkőc kúszik és egyre gyakrabban a térdére támaszkodik már (de még nem mászik). Ülni egyáltalán nem tud, csak ha felhúzza magát a hordozóban a biztonsági övbe kapaszkodva, viszont így képes percekig is ellenni. De ha megtámasztom a hátát otthon, akkor eldől valamelyik irányba, ezért max az ölembe ül néha. Illetve büfiztetni is úgy szoktuk egy ideje hogy jól előredöntjük, mivel másképp nem szokott büfizni.
Előző vagyok.
Még annyit tennék hozzá hogy már 8 hetes kora óta magától hasra fordult a hátáról és utána kellett menni csípőszűrésre ahol mindent rendbe találtak nála!
Nekem azt mondta a fejlődésneurológus, hogy amit a baba maga csinál, azt elbírja és azt szabad hagyni. Ergó, lehet hagyni, hogy felhúzza magát ülésbe, ha meg tudja csinálni. De nem szabad úgy hagyni, sajnos vissza kell fektetni, vagy a hónaljánál megemeled, hogy egy kicsi élvezze, amit elért :).
Az én fiam ugyanilyen volt. 6 hósan felült magától :), megunta a fekvést :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!