Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet szoptatni egy 7...

Hogy lehet szoptatni egy 7 hónapos csecsemőt?

Figyelt kérdés
Én már szinte képtelen vagyok rá! Tej az van, azzal nincs gond. De egyszerűen csak ficánkol az ölemben, tekereg ide-oda, ha sötét van, az a baj, ha világos, akkor az, nem jó a csend, a zaj mégrosszabb, fekve, ülve, párnával, anélkül... Egyszerűen nem hajlandó rendesen szopizni! Szív egyet-kettőt, aztán kapálózik, megint vissza, megint kapálózik. Már az elválasztás gondolatánál járok...
2011. dec. 7. 22:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hónaposan csinálta ugyanezt és mivel eredetileg is kevés tejem volt, hagytam. Mindig mérlegelni kell. Gondolom neked eddig nem kellett kiegészíteni, viszont ha ráhagyod, akkor anyatejesből tápszeresek lesztek. Nem biztos, hogy ez baj, csak el kel tudni döntened, hogyan tovább.
2011. dec. 8. 09:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a kezdetektől fogva fekve szopiztatom. Hátán fekszik, fejét oldalra fordítja, én az oldalamon fekszem mellette. 15 hónapos, még szopizik. Nekem nem ment az ölbevevős szopiztatás, ez volt az egyetlen ami bevált.
2011. dec. 8. 10:51
 13/15 anonim ***** válasza:

a sokat író vagyok, a szopisztrájkos :)

Nem fog elapadni, ha sokszor mellre teszed. Pl ha eddig kiváltottál 2 étkezést gyümivel illetve főzelékkel, azután nem vizet adsz neki inni (mert inni ugyebár kell :)) hanem visszaadod a cicit, hátha szomjas maradt. A cicid stimulálva lesz, így termelődik a tej, max nem nő a mennyiség, de úgyis beáll majd! Nekem legalábbis 2x így lett, nem görcsöltem rá, ja és éjszaka is szoptattam, lényegben akkor a legtöbbet evett belőle, mert ugye álmosan nem volt benne a kiskukac, félálomban szopott mint a gép :)

2011. dec. 8. 10:51
 14/15 anonim ***** válasza:

A fiamnál is volt egy ilyen időszak, amikor már unalmas volt neki feküdni, de ülni még nem tudott, állandóan ficánkolt cicizés közben. Úgy oldottuk meg, hogy ilyen félig ül helyzetbe emeltem, megtámasztottam és úgy cicizett, illetve ő maga találta ki azt hogy hason fekve (!), (ezt amúgy a mai napig műveli, elalvásnál, másfél éves). De amúgy a kérdésre visszatérve, szerintem ez hamarosan elmúlik, csak most minden olyan érdekes meg izgalmas, hogy nincs idő rendesen egy helyben megmaradni - amúgy lehet, hogy most majd inkább sokszor cicizne keveset, azt nem próbáltad?

(Kérdező, ha van elég tejed, miért tápszerrel váltod ki a szoptatást? Nincs kedved/energiád fejni?)

2011. dec. 8. 13:24
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ!!!

Akkor próbálom én is fenntartani a tejtermelést, remélhetőleg később továbbra is szopizik majd legalább reggel és este. A nagy fiam még nincs két éves, és így a kettő mellett már tényleg nincs energiám fejni, hogy azt adhassam a kicsinek nap közben is.

Köszönöm még egyszer a válaszokat! :)

2011. dec. 8. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!