Hogy lehet szoptatni egy 7 hónapos csecsemőt?
a sokat író vagyok, a szopisztrájkos :)
Nem fog elapadni, ha sokszor mellre teszed. Pl ha eddig kiváltottál 2 étkezést gyümivel illetve főzelékkel, azután nem vizet adsz neki inni (mert inni ugyebár kell :)) hanem visszaadod a cicit, hátha szomjas maradt. A cicid stimulálva lesz, így termelődik a tej, max nem nő a mennyiség, de úgyis beáll majd! Nekem legalábbis 2x így lett, nem görcsöltem rá, ja és éjszaka is szoptattam, lényegben akkor a legtöbbet evett belőle, mert ugye álmosan nem volt benne a kiskukac, félálomban szopott mint a gép :)
A fiamnál is volt egy ilyen időszak, amikor már unalmas volt neki feküdni, de ülni még nem tudott, állandóan ficánkolt cicizés közben. Úgy oldottuk meg, hogy ilyen félig ül helyzetbe emeltem, megtámasztottam és úgy cicizett, illetve ő maga találta ki azt hogy hason fekve (!), (ezt amúgy a mai napig műveli, elalvásnál, másfél éves). De amúgy a kérdésre visszatérve, szerintem ez hamarosan elmúlik, csak most minden olyan érdekes meg izgalmas, hogy nincs idő rendesen egy helyben megmaradni - amúgy lehet, hogy most majd inkább sokszor cicizne keveset, azt nem próbáltad?
(Kérdező, ha van elég tejed, miért tápszerrel váltod ki a szoptatást? Nincs kedved/energiád fejni?)
Köszönöm szépen a sok választ!!!
Akkor próbálom én is fenntartani a tejtermelést, remélhetőleg később továbbra is szopizik majd legalább reggel és este. A nagy fiam még nincs két éves, és így a kettő mellett már tényleg nincs energiám fejni, hogy azt adhassam a kicsinek nap közben is.
Köszönöm még egyszer a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!