Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tudtad szoptatni...

Meddig tudtad szoptatni cumizo gyerekedet? Kinel lepett fel cumizavar?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1 hetes korától cumizott, szoptattam kizárólag közel6 hónapos koráig, főként 1 éves koráig (egy üveg bébiételt evett 3 napig-ez volt a hozzátáplálás) illetve egyébként 17 hónapos koráig, de jött a tesó és leszoktattam.

A kicsi az ujját szopta, szinte első pillanattól és 6 hónapig kizárólag, majd 24 hónapos koráig. Jó itt nem beszélhetünk cumizavarról, bár szerintem nincs nagy különbség az ujja és a cumi között.

2011. dec. 6. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:
6 hetes koráig tudtam szoptatni. Nálunk nem a cumizavar állt fent, hanem egy betegség, amiből hónapokig próbáltam kilábalni. Először nem tudtam/tudtuk, hogy mitől hagyta abba a lányunk a szopást. Mindent próbáltunk. Üvöltéstől a szoptatási tanácsadóig, de ő se tudott segíteni. Azt mondta, hogy reménytelen. A tejem hamar elapadt. Majd a közérzetem egyre rosszabb volt. Végül elmentem egy rutin kivizsgálásra és akkor derült ki, hogy rákos vagyok.
2011. dec. 6. 11:18
 3/11 xStefix ***** válasza:
100%

Hát, ha nem kaptam volna időben észbe, akkor olyan 6-8 hetesen vége lett volna valószínűleg, de nem elsősorban a cumi, hanem az időhöz kötött szoptatás miatt.

Cumit a kezdetek óta kapott és egy időben üvegből is pótoltam neki. De miután megtanultam, hogyan érdemes szoptatni, 6 hónapos koráig már nem kapott se pótlást, se más folyadékot (így üveget se), azért is, mert üveg mellett pár nap után már érezhetően lustábban szopott. A cumit pedig nagy kontrollal kapta csak meg, figyeltem arra, hogy ne sokat legyen a szájában, és csak ha megszoptatni épp nem tudtam. (Ez már nem zavart be.)

A hozzátáplálástól kezdve már ügyesen ivott üvegből is, sőt, a reggeli-esti italát még most is abból issza. Elalváshoz pedig még cumizik. Most 3 és 3/4 éves, fél éve választódott el magától.

2011. dec. 6. 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:

Lányom nem cumizott, de 4 hónaposan elkezdtem pótolni cumisüvegből és akkor volt, hogy kevésbé akart szopizni, de kitartással visszaszoktattam. Az Aventos cumisüvegtől kapott "sokkot" a lányom.

Sógornőm az anyatejet adta cumisüvegből, sokszor fejt, és a kislánya 3 hónapos korára teljesen leszokott a cicizésről, most már csak cumisüvegből hajlandó inni.

2011. dec. 6. 12:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Bocs, de totálisan off leszek.

Most olvastam xStefix válaszát, és mint mindig, most is nagyon pontosan, korrektül fogalmazott, mindenféle felhang nélkül, segítő szándékkal. Sokszor találkozom a válaszaival, nem erőszakos, de elvei vannak, és komoly tapasztalata. Árulja már el valaki, hogy miért csak 75%-os?

2011. dec. 6. 12:06
 6/11 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat! elsosorban a jatszocumira vonatkozott a kerdesem, mert cumisuveget nem adok a babamnak, anyatejes
2011. dec. 6. 12:08
 7/11 anonim ***** válasza:

12:06-os! Én is mindig ezen akadok ki, miért van xStefix így lepontozva?! Szerintem aligha akad nála korrektebb válaszoló ezen az oldalon...

Kedves kérdező! Bocsi az off-ért! Nálunk is csak a cumisüveg bevezetésével jött a cumizavar, a játszócumi nem okozott gondot. Sajnos nálunk az előbbi vetett véget a szopizásnak 4 hónap után...

2011. dec. 6. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Aki régebb óta fent van, és sokszor válaszol, annak nem fog felfelé menni a százaléka, csak lefelé.

Én már nem figyelem kinek, mennyi a százaléka, kivéve, ha valaki 12%-os, ott azért nem biztos, hogy rend van. :)

Bocs én is az offért (4. válaszoló voltam).

Ja és Stefixet a neve miatt is lepontozzák szerintem, de ő már biztos túl lépett ezen, mert még mindig fent van a gyik-en. :)

2011. dec. 6. 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Kislányom 5 és fél hónapos, kizárólag anyatejes 6 hetes korától ( addig esténként kapott pótlást) - viszont mai napig este cumisüvegből kap plusszba lefejt anyatejet, de semmiféle cumizavar nem alakúlt ki, pedig sokan riogattak ezzel! Imád szopizni, a játszócumit csak ritkán kéri, leginkább ha álmos. Gondolom ez is babafüggő, nekünk szerencsénk van, nem kavart be a cumis üveg, sem a játszó cumi.
2011. dec. 6. 13:29
 10/11 anonim ***** válasza:
13 honapos koraig szopott, 2 hetes koratol cumizott, en valasztottam el a kisteso miatt, aki szinten cumizik, 4 honapos, kizarolag szopizik, parszor kapott anyatejet cumisuvegbol, amikor el kellett mennem, nem zavart be nalunk egyik sem
2011. dec. 6. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!