Meddig tudtad szoptatni cumizo gyerekedet? Kinel lepett fel cumizavar?
1 hetes korától cumizott, szoptattam kizárólag közel6 hónapos koráig, főként 1 éves koráig (egy üveg bébiételt evett 3 napig-ez volt a hozzátáplálás) illetve egyébként 17 hónapos koráig, de jött a tesó és leszoktattam.
A kicsi az ujját szopta, szinte első pillanattól és 6 hónapig kizárólag, majd 24 hónapos koráig. Jó itt nem beszélhetünk cumizavarról, bár szerintem nincs nagy különbség az ujja és a cumi között.
Hát, ha nem kaptam volna időben észbe, akkor olyan 6-8 hetesen vége lett volna valószínűleg, de nem elsősorban a cumi, hanem az időhöz kötött szoptatás miatt.
Cumit a kezdetek óta kapott és egy időben üvegből is pótoltam neki. De miután megtanultam, hogyan érdemes szoptatni, 6 hónapos koráig már nem kapott se pótlást, se más folyadékot (így üveget se), azért is, mert üveg mellett pár nap után már érezhetően lustábban szopott. A cumit pedig nagy kontrollal kapta csak meg, figyeltem arra, hogy ne sokat legyen a szájában, és csak ha megszoptatni épp nem tudtam. (Ez már nem zavart be.)
A hozzátáplálástól kezdve már ügyesen ivott üvegből is, sőt, a reggeli-esti italát még most is abból issza. Elalváshoz pedig még cumizik. Most 3 és 3/4 éves, fél éve választódott el magától.
Lányom nem cumizott, de 4 hónaposan elkezdtem pótolni cumisüvegből és akkor volt, hogy kevésbé akart szopizni, de kitartással visszaszoktattam. Az Aventos cumisüvegtől kapott "sokkot" a lányom.
Sógornőm az anyatejet adta cumisüvegből, sokszor fejt, és a kislánya 3 hónapos korára teljesen leszokott a cicizésről, most már csak cumisüvegből hajlandó inni.
Bocs, de totálisan off leszek.
Most olvastam xStefix válaszát, és mint mindig, most is nagyon pontosan, korrektül fogalmazott, mindenféle felhang nélkül, segítő szándékkal. Sokszor találkozom a válaszaival, nem erőszakos, de elvei vannak, és komoly tapasztalata. Árulja már el valaki, hogy miért csak 75%-os?
12:06-os! Én is mindig ezen akadok ki, miért van xStefix így lepontozva?! Szerintem aligha akad nála korrektebb válaszoló ezen az oldalon...
Kedves kérdező! Bocsi az off-ért! Nálunk is csak a cumisüveg bevezetésével jött a cumizavar, a játszócumi nem okozott gondot. Sajnos nálunk az előbbi vetett véget a szopizásnak 4 hónap után...
Aki régebb óta fent van, és sokszor válaszol, annak nem fog felfelé menni a százaléka, csak lefelé.
Én már nem figyelem kinek, mennyi a százaléka, kivéve, ha valaki 12%-os, ott azért nem biztos, hogy rend van. :)
Bocs én is az offért (4. válaszoló voltam).
Ja és Stefixet a neve miatt is lepontozzák szerintem, de ő már biztos túl lépett ezen, mert még mindig fent van a gyik-en. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!