Melyik lázcsillapító hatásosabb? Nurofen szuszpenzió vagy Germicid C kúp?
6 hós babámnak 38 fokos láza van tegnap óta. Lementünk tegnap a dokihoz, és azt mondta, hogy szedjük 3 napig a Nurophen szuszpenziót. De idáig az csak 37,2-37,5-ig vitte le a lázát, tehát csak hőemelkedésig.
Viszont tegnap mielőtt lementünk a dokihoz, adtam neki egy kúpot, ami levitte a lázát.
Most mit csináljak? Várjak, amíg hat a Nurofen? Vagy inkább adjak neki Germicid kúpot? De a kettőt együtt nem szabad, ugye?
Utolsó vagyok.
Még annyit a kettőt együtt ne add.Ha nagyon nem akar lemenni a láza akkor hűtőfürdőbe is beleteheted.
Az én fiam hőmérséklete alapból 37-37,4 között van. A kisgyerekeknek magasabb a testhőjük, mint nekünk. Ahogy öregszünk úgy lesz egyre alacsonyabb. Szóval amennyire levitte neked a Nurofen, az tök normális.
Egyébként nekünk csak a kúp és Nurofen együtt vitte le a 38 feletti lázat. Nappalra csak a Nurofent adtam, éjjelre pedig együtt a kúppal. Akkor írt ki a doki a Germicidtől egy erősebb kúpot, de azt még szerencsére nem kellett használnunk.
De 38 alatt tényleg nem kell csillapítani, ahogy azt már előttem is írták.
5ös válaszoló vagyok. Miért is ne adja együtt a kettőt? Nyugodtan lehet.
Estére amúgy ha azt látod, h valószínűleg 38fölé fog kúszni, de fektetéskor még kicsivel alatta van, akkor adhatsz neki egy kúpot nyugodtan, mert nekünk nagy hiszti lett amikor azért ébredt fel a gyerek, mert kúpot kellett adni. Azóta előre gondolkodom. Kúp fektetéskor, majd a Nurofent már álmában is becupákolja, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!