Már teljesen kiakaszt 9 hónapos fiam étkezése, adnátok tanácsot?
Tízórai, ebéd, vacsi kanalas kaja, de amit művel, én már nem bírom. Annyira felbosszant, hogy azon gondolkodom, vissza a tápszerhez, és nem idegelem magam.
Eddig kapott ő is egy kanalat, így ettünk, szépen. 1-2 hete rájött, ha ledobja, az mókás, hogy felveszem, én gondoltam, ne szivasson, akkor nincs kanál. Nem hajlandó normálisan enni, ha nem foghatja meg a kanalam, hisztizik, és nem eszik. Mit csináljak?
Már próbáltam, de egyszerűen semmi nem foglalja le, már azon gondolkodom, hogy az etetőszékével van baja?! Tévé nálunk este megengedett, míg megy a meséje, de már próbáltam azt is, hogy bekapcsolom, hátha akkor, de nem.
Annyira ideges leszek, hogy nem igaz, ezelőtt olyan szépen, jól evett, most meg...
En mindig lefoglalom a kezét és akkor gond nélkul ehet: távirányito, telefon (régi amit nem használunk) egy zacskó tészta vagy rízs, ami csorog és nézegeti. Tapasztald ki, hogy mi koti le a figyelmét.
11 hos kislány anyukája
14:32-es vagyok:
Ja, és nálunk már rájött, hogy fel tud állni az etetőszékben. Sőt, ugrál benne! Ez tényleg sokkal rosszabb!
Az enyémet most leköti egy-egy darab kiesett rizs vagy fél kanálnyi kaja a tálcáján és két tenyérrel pacsmagol, nézegeti egyik kezéből a másikba csippentve, vagy széttenyereli. Én nem venném fel a kanalat, főleg ha amúgy is bosszant az etetés téged, ezen tuti felhúzod magad.
Ha nem ragaszkodsz az etetőszékhez : anyám ölbe veszi, egyik kezét a dereka mögé teszi, másikat lefogja, szabad kezével eteti, ott ül és eszik mint a kisangyal, nálunk etetőszékben tapsikol, turkál a kanállal a szájában, vagy alulról rugdossa a tálcát, én csak a tányérban turkálást tiltom és a kanalat nem vagyok hajlandó felvenni.Engem meg a pelenkázás alatti ficánkolás borít így ki, tényleg életkori sajátosság:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!