Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már teljesen kiakaszt 9...

Már teljesen kiakaszt 9 hónapos fiam étkezése, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

Tízórai, ebéd, vacsi kanalas kaja, de amit művel, én már nem bírom. Annyira felbosszant, hogy azon gondolkodom, vissza a tápszerhez, és nem idegelem magam.

Eddig kapott ő is egy kanalat, így ettünk, szépen. 1-2 hete rájött, ha ledobja, az mókás, hogy felveszem, én gondoltam, ne szivasson, akkor nincs kanál. Nem hajlandó normálisan enni, ha nem foghatja meg a kanalam, hisztizik, és nem eszik. Mit csináljak?

2011. dec. 7. 13:50
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
most már 1-2 hete 3 kanálnál megáll az étkezés, hacsak nem foglalja le valami, amit lát (pl. rálát a macskára).
2011. dec. 7. 13:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez sajnos ilyen, nem tudsz vele mit tenni. Adj a kezébe valamit és ha többedjére is ledobja akkor közöld vele hogy nincs, elvitte a cica és foglald le mással. Nálunk ez válik be.
2011. dec. 7. 13:52
 3/11 A kérdező kommentje:

Már próbáltam, de egyszerűen semmi nem foglalja le, már azon gondolkodom, hogy az etetőszékével van baja?! Tévé nálunk este megengedett, míg megy a meséje, de már próbáltam azt is, hogy bekapcsolom, hátha akkor, de nem.

Annyira ideges leszek, hogy nem igaz, ezelőtt olyan szépen, jól evett, most meg...

2011. dec. 7. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Életkori sajátosság hogy direkte leejti a kanalat játékot bármit kezébe adsz! kitartást ennél már csak rosszabb lesz mikor rájön fel tud állni a székbe....
2011. dec. 7. 13:56
 5/11 anonim ***** válasza:
inkább énekelj neki az eltereli a figyelmét vagy hallgassatok közbe zenét. Van volt is nálunk ilyen még a plafonon is kaja volt
2011. dec. 7. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:

En mindig lefoglalom a kezét és akkor gond nélkul ehet: távirányito, telefon (régi amit nem használunk) egy zacskó tészta vagy rízs, ami csorog és nézegeti. Tapasztald ki, hogy mi koti le a figyelmét.

11 hos kislány anyukája

2011. dec. 7. 13:57
 7/11 anonim válasza:
Erről a "bosszantó" szokásról (ami egyébként engem is ki tud idegelni) azt írják, hogy ezáltal tanulja a kint és a bent fogalmát. Teljesen természetes fejlődési folyamat része. Az 1 éves lányom hónapok óta ezt csinálja, nagyon uralkodnom kell magamon, és én is próbálom mással lekötni. Ma például egy doboz ruhacsipeszt adtam neki, és egyenként elkértem tőle. Közben a másik kezemmel etettem. És nálunk is van még egy kanál, hogy esetenként gyakorolja az önálló evést. Ha már a kezében lehet a darabos étel (pl. gyümölcs), az majd jobban leköti. Kitartást!:)
2011. dec. 7. 14:32
 8/11 anonim válasza:

14:32-es vagyok:

Ja, és nálunk már rájött, hogy fel tud állni az etetőszékben. Sőt, ugrál benne! Ez tényleg sokkal rosszabb!

2011. dec. 7. 14:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Együtt érzek veled, nálunk is hasonló a helyzet. Min.2 ember kell minden étkezéshez, mert ugye nem mindig hajlandó megmaradni az etetőszékben. Úgyhogy valakinek ül az ölében, szórakoztatja, sorban adogatja a kezébe az érdekes dolgokat, én meg lapátolom a szájába a kaját. Engem is rettentően fel tud idegelni, mikor ilyeneket csinál. Megnyugtat, hogy ennél csak rosszabb lesz :)
2011. dec. 7. 15:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Az enyémet most leköti egy-egy darab kiesett rizs vagy fél kanálnyi kaja a tálcáján és két tenyérrel pacsmagol, nézegeti egyik kezéből a másikba csippentve, vagy széttenyereli. Én nem venném fel a kanalat, főleg ha amúgy is bosszant az etetés téged, ezen tuti felhúzod magad.

Ha nem ragaszkodsz az etetőszékhez : anyám ölbe veszi, egyik kezét a dereka mögé teszi, másikat lefogja, szabad kezével eteti, ott ül és eszik mint a kisangyal, nálunk etetőszékben tapsikol, turkál a kanállal a szájában, vagy alulról rugdossa a tálcát, én csak a tányérban turkálást tiltom és a kanalat nem vagyok hajlandó felvenni.Engem meg a pelenkázás alatti ficánkolás borít így ki, tényleg életkori sajátosság:-)))

2011. dec. 7. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!