Sóliszt gyurmát milyen hőfokon és mennyi ideig lehet a sütőben kiszárítani, hogy hamarabb száradjon?
Figyelt kérdés
2009. máj. 15. 15:14
1/1 anonim válasza:
Szia!
Én úgy csináltam, hogy 20 dkg liszt, 20 dkg só és 2 kanál olaj. A kész művet alufóliával bélelt tepsibe raktam. Nekem gázsütőm van, 2-3 között először csak nyitott ajtónál sütöttem kb. 1 órát, majd egy kicsit felvettem a hőfokot (3-4-re) és becsuktam az ajtót még kb. 1-1,5 óra kellett. Ha lapos dolgot csinálsz, akkor megfordíthatod félidőben. A hőfokot azért vettem feljebb, mert akkor szép halványbarna színt kap, természetesen ha te inkább a fehéret kedveled, akkor ne vedd feljebb a hőfokot. Amikor egyből csukott ajtónál csináltam, akkor felhólyagosodott a massza és kirepedt, mint a kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!