Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fontos?! Mit lehet itatni egy...

Fontos?! Mit lehet itatni egy 15 hónapos babával hogy ne száradjon ki?

Figyelt kérdés
Unokahugom harmadik napja hány és lázasodik.A doki injekciót írt neki, mert állítólag torokgyulladása van.Az ivásra azt mondja hogy itassuk, de egyszerre csak keveset.Nálatok mi jött be, mi az amit nem hányt ki a gyerkőc hasonló helyzetben?Egész nap alszik, még a testvéreivel sem játszik, pedig egy kis örökmozgó, nagyon aggódik érte mindenki.De ez az ivás.....Az anyukája is retteg hogy ki ne száradjon.
2011. jan. 31. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Vizet vagy valamilyen enyhén cukrozott teát. De egyszerre csak néhány kortyot. Ha nem hányja ki,akkor lehet sűrűbben adni.
2011. jan. 31. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Hideg vizet kortyonként ötpercenként. Ha túl sokat alszik, fel kell ébreszteni, hogy igyon (a folyamatos alvás is lehet a kiszáráadás tünete), ill lehet kapni a patikában hipp ORS folyadékot az elektrolitok pótlására, finom, babáknak való.
2011. jan. 31. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyenkor lehet cukros az innivaló, felsorolok néhányat, ami hátha elnyeri a kicsi tetszését:

mézes (cukros) - citromos gyümölcstea

100%-os almalé

frissen facsart narancs-mandarinlé

Hohes c gyümölcslevek

bébi italok

paradicsomlé

Én ezeket (kivéve tea) hígitani szoktam, hogy ne legyen túl tömény. Remélem beválik valami!!

És igen, ilyenkor gyakran kell itatni, de egyszerre keveset, hogy benne maradjon!

Jobbulást a kislánynak!!

2011. jan. 31. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
ORS 200 Répalé Hipp-es a gyógyszertárban lehet kapni.
2011. jan. 31. 20:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor valami cukros ital (nem szereti csak a vizet egyébként) és 5 percenként illetve még álmában is itatni/kelteni.

Bocsi, csak ennyi gyerek közül, még egyikkel sem volt ilyen probléma, ezért kérdeztem!

KÖszönöm a segítséget!

2011. jan. 31. 20:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a vizet szereti, akkor nem kell a cukros. A cukor ilyenkor kevésbé fontos, inkább a sót kellene pótolni, amit veszít, ha megy. Hideg vizet kortyoltassatok, az megnyugtatja a pocakot is.

Jobbulást a kicsinek.

2011. jan. 31. 20:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi már voltunk kórházban kiszáradás miatt, és nemrégiben szintén hasmenése-hányásos vírust kapott el a babám. Másodjára már tudtam mit kell tenni. Először is, orvos tanácsára, azt mondták, hogy ne vizet itassak vele, hanem gyümölcslevet, teát, vagy bármi mást, amit megiszik, ami ízlik neki. Kivéve szénsavas és rostosat. A másik, ami nagyon nagyon!!! jó kisizáradás ellen, az a Normolyt nevű por, ami recept köteles, és minden megvan benne, ami kell ilyenkor a szervezetének. Mikor másodjára kerültünk ilyen helyzetbe, napi két tasakkal itattam meg vele, gyümölcslébe tettem. Nagyon sokat segített neki, kórházban is voltunk, és ott is mondták, hogy ez nagyon jó gyógyszer, igya mindenképp, amíg nem csökken a hasmenések száma. És, bár kicsit drasztikusan hangzik, de én erőltettem az ivást. Az ölembe vettem, belenyomtam a szájába a cumisüveget, ő persze rákapott az édes gyümölcslére, és egyhuzamban lehúzott két decit. Nem kérdezgettem tőle, hogy kérsz inni, szomjas vagy, nem tettem ki elé a cumisüveget, hanem egyszerűen az ölembe vettem, mesére kapcsoltam a tévét, bámulta, közben pedig itattam, és beszéltem hozzá sokat. Így, ezzel a módszerrel ő rengeteget megivott, napi másfél litert, plusz még a tápszer is!!! AZért is folyamodtam ilyen módszerhez, mert elsőnek,mikor kiszáradt kórházba kerültünk, infúzióra tették napokig, és egyszerűen szörnyű volt, napokig sírtam, sajnáltam szegényt, teljesen le volt gyengülve, csak aludt, nem evett, nem ivott. Ebből kifolyólag, másodjára már nem hagytam hogy idáig fajuljanak a dolgok, erőltettem az ivást. A teáját, amit normál esetben mindennap iszik, nem volt hajlandó meginni, csak almalét. Hát azt kapott, de napi másfél üveggel. Egy üveg, fél literes, Hipp almalé, és nagyon szereti. Szeirntem próbáljátok ki. Ami még fontos, és nekünk mondták akórházban, hogy figyeljük, hogy van e pisije. Ha kb 6-7 órán keresztül nincs pisije, akkor mindenképp kórház!!! Remélem tudtam segíteni egy picit, és nagyon bízom benne, hogy hamar túl lesz rajta a pici! Gyógyuljon meg minél hamarabb!!
2011. jan. 31. 21:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tanácsaitokat!

Sajnos volt ma is az orvos, az injekció miatt.Vizelet mintát kér, úgyhogy most zacsizni próbáljuk a kiscsajt.Inni iszik a kis gyönyörűségem, de nem marad meg benne szinte semmi.A cukros viznél maradtunk végül, mert az megissza, ma már megevett 20ml tápszert is, de ezen kivül semmit.és végül még az is kijött belőle.A kutacsa rendben, a doki szerint még nincs kiszáradva.De már lassan egy hete nem eszik.Úgy hogy ha reggelre sem lesz jobban, már kórház.Eddig azért nem küldte az orvos, mert nem romlott az állapota, inkább enyhe javulások mutatkoztak.Még a kisfiamnak sem örül, pedig mindig nyalják-falják egymást.Szóval fekszem be vele a kórházba.Jaj, csajok tényleg nem tudom mit lehetne még csinálni.Ha van bármi ötletetek szivesen olvasnám!!!

2011. febr. 2. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!