Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges, hogy a gyógyszertá...

Lehetséges, hogy a gyógyszertári, felirt fürdetőkrémtől jobban száradjon a baba bőre?

Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 15:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
igen lehet, a naprakészebb gyerekorvosok már fel sem irják
2011. júl. 26. 15:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Én úgy fürdetem, hogy ahol nagyon száraz a bőre, oda felviszem vastagon elkenegetem a krémet, majd leöblitem. de, szerintem, csak jobban szárad, mint javulna. Esetleg vegyek neki valami boltban kapható szappan mentes fürdetőt és valami jó minőségű baba testápolót vagy olajat? 2 hetesek vagyunk
2011. júl. 26. 15:42
 3/14 anonim ***** válasza:
Nálunk kipattogott tőle, már nagyobb korában, mintha nem tudott volna lélegezni a bőre, így nem használjuk mi sem. Ahol megizzadt, ott méginkább pöttyes lett tőle, azóta a Rossmannos fürdetőt használjuk. (Gabi fürdetőt vettem annak idején, de attól is pöttyes lett a kisfiam háta.) Biztos van valamilyen illat és egyéb mentes babafürdető, valami olyat keress. És esetleg valamilyen babatestápolóval kenheted, bár én nem kentem és szépen rendbejött pár hónap alatt, igaz nem volt durván száraz, de sok babának hámlik a bőre születés után, így én természetes folyamatnak vettem. Nálunk még a fejbőre is hámlott, a védőnő koszmónak titulálta, de nem az volt, símán csak lehámlott ott is a bőre. Mintha korpás lett volna, olyan volt.
2011. júl. 26. 15:53
 4/14 A kérdező kommentje:

Engem is azzal nyugtatgat a védőnő, hogy normális, hogy ilyen a bőre, mert 9 hónapig vizben volt. de, szerintem meg egyáltalán nem normális, ha látom, hogy napról-napra szárazabb, hol itt, hol ott! de, ugye nem kell mindig a védőnőre hallgatni, ezért is tettem fel itt a kérdést, hogy ti mit tanácsoltok!?

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 26. 15:58
 5/14 anonim ***** válasza:

Én kézkrémnek használom megammaradt fürdetőt és egyáltaán nem szárít, a kirpedezett a sarokra szuper!!

Ami nem javasolt azok a J&J termékek.

2011. júl. 26. 16:06
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én nem vettem észre, hogy szárítana, pedig 3 hónapos a babánk. :) Írt fel az orvos testápolót neki, gyógyszertárilag kikevert cucc, azt használjuk kb. 1-2 hetente.
2011. júl. 26. 16:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Nálunk extra száraz a gyerekek bőre és csak ez a fürdető jó, csak ezt használhatjuk. Sőt, mi testápolóként is ezt használjuk,mert minden másra érzékenyek, allergiásak.

Fürdés után hidratáld is a bőrét! Esetleg a fürdővízbe tegyél egy kis étolajat, mi ezt is szoktuk csinálni orvosi javaslatra.

Ha meg nagyon kiszárad, cserepes lesz a bőre és apró piros pöttyök jelennek meg rajta, menjetek bőrgyógyászhoz, mert kezdődő ekcémára utal.

2011. júl. 26. 16:17
 8/14 A kérdező kommentje:
Pöttyök nincsenek, viszont pl.: a kis csuklójánál a száradás miatt (gondolom én), a csikoknál piros neki. én fürdés után paraffin olajjal kenem át a testét úgy, hogy a kezemre öntök és jól átdörzsölöm vele a testét. de az sem nagyon hatásos. nem tudom, hogy ez tényleg csak türelem játék, vagy annál több...?
2011. júl. 26. 16:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Lehet csak normálisan hámlik a bőre. Ha nem vagy nyugodt, kérdezz rá a gyerekorvosra, vagy mutasd meg bőrgyógyásznak.
2011. júl. 26. 17:00
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 26. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!