Mennyit hízik havonta 18-20 hónapos babád? Eddig se hízott 200-250 grammnál többet de most 150-et is épphogy! Mondjuk meg sem áll egész nap!
De minek méred havonta? Bocsi a kérdésért, csak nem értem.
Az én fiam 1 évesen, 15 hónaposan, 18 hónaposan, és 2 évesen lett mérve, legközelebb 2,5 éves korában lesz mérve, de hivatalosan csak 3 évesen kellene vinni.
Az 1 és 2 éves státusz között hízott 2 kg-ot, amit ha leosztok hónapokra, akkor 100 grammot sem hízott havonta. 1 éves kor után már nem kell ennyire méricskélni, hiszen mennek, szaladnak, ugrálnak, nőnek, kezdenek válogatósak lenni. Az én fiamon a változást nem is súlyban veszem észre, hanem hosszban, hogy jééé, már megint kinőtt egy nadrágot...
jól olvasom, 18-20 HÓNAPOS? HAVONTA mennyit hízik?
ugye viccelsz? enyém az elmúlt 1 évben hízott 1 kilót. szép is lenne ha 2 havonta fél kilót hízna, 3 éves korára meg 16 kiló lenne?!? 5 évesen meg már 25... muhaha :D
Első vagyok, bocsi elszámoltam a fiam havi "súlyleosztását", mert durván 150gr-ot hízott.
De! Ő sem nagy súlyú ám, 1 évesen 8kg volt csak, mégsem kellett vinnem havonta, csak a 15-18 hós oltásokkor mérték, meg 2 éves státuszon, akkor volt 10 kg. Ezért kell mennünk 2,5 évesen, nem pedig az előírt 3 évesen, hogy mennyit hízik, de nem havonta.
Szerintem a védőnőd nem kicsit paráztat, hiszen ilyen korban már nem úgy híznak.
18-20 hónaposan semennyit nem hizott! De komolyan :) Egész májustól októberig 11,7 kiló volt. Októberben volt 2 éves. Novemberben újra megmértem, mert 2 évesen egyszercsak elkezdett rendesen enni - eddig is evett, de mindenből keveset - és elérte a bűvös 12 kilót.
Egy évesen 10,2 volt, másfél évesen 11,3 és 11,5 körül, utána aztán stagnált. Nem mértem rendszeresen, ha épp eszembe jutott, ráállt a mérlegre, és mindig 11,6-11,7 volt. Már én is vártam, hogy egyszer több legyen :)
Az én fiam nem kis súlyú igaz, sőt inkább a jó húsban lévőkhöz tartozik(volt aki fogyókúráztatni akarta 9 hónaposan), de őt se mérték havonta. Most 2 hónap alatt 300-t hízott, ami számomra ,meglepő volt, mert alig evett.
Barátnőm lánya viszont szintén kis súlyú, 18 hónapos volt most és 9600 gr. 2 hónap alatt 200-t hízott. Ez gyerekenként változó lehet szerintem. Ha nincs vitamin hiány(náluk csináltak vérvételt, pont ez miatt) akkor nincs baj szerintem.
A védőnőd meg tényleg nagyon paráztat, ha te is aggódsz és még nem voltatok vérvétrelen kérj egy beutalót. Elmondod a dokinak, h a védőnő ezt és ezt mondta, mennyire higyj neki, és szeretnél egy beutalót, hogy mindenki megnyugodjon.
Én sajnálnám elvinni, de ha tényleg beparáztatna akkor nem érdekelne mennyire sajnálom, csak az egészsége legyen meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!