Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezhet, hogy az első fog...

Létezhet, hogy az első fog már akkor romlott, mikor még csak épphogy áttörte az ínyét?

Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Én azt hallottam, hogy van ilyen, ha a terhesség alatt a mama sok édességet eszik. Azt is hallottam, hogy a maradandó fognál is előfordul, hogy már lukasan jön ki. Aztán, hogy ebből mi az igazság, azt nem tudom.
2010. máj. 7. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Bizony létezhet, a fogcsírák már az ínyben is meg tudnak romlani.
2010. máj. 7. 15:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Basszus... Oké, jól van... Vagyis hát nincs jól... Köszönöm!
2010. máj. 7. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a kicsinek víz helyett gyümölcslé a szomjoltó, akkor előfordulhat. Van aki odaad a babájának egy cumisüveg gyümölcslét, és azt iszogatja egész nap. Hiába nincs benne hozzáadott cukor, a gyümölcsök önmagukban is tartalmaznak cukrot. A babának meg egész nap abban a cukros lében ázik az ínye. Szóval gyümölcslé alkalmanként, szomjoltásra víz. Akkor szerintem nem lehet gond. A maradandó fog pedig akkor bújhat elő lyukasan, ha előtte a tejfog is szuvas volt, és befertőzte. Előfordul, de azért szerencsére nem törvényszerű.
2010. máj. 7. 16:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Anyatejen kívül még nem iszik semmi mást a fiam. 5 hónapos és most jött elő az első foga. Hát nem látom valami szikrázóan fehérnek... Ráadásul növeli a lelkifurdalásomat, hogy notórius édességevő vagyok... Terhesen is az voltam...
2010. máj. 7. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez örökölhető is.Én a terhességem alatt sem ettem sok édességet,cukros ételeket.Szépen bújt ki a foga,sokáig szopizott,nem teázott,gyümölcslevet meg már akkor kezdtem el adni,amikor már csúnyácska volt a foga.Persze már akkor elvittem dokihoz,amikor még csak egy pici barna folt volt az első fogán,azt mondta hogy baktérium okozza,és nem csinált semmit,nem mondta hogy kéne szedni valamit.Később vissza vittem,mert már több foga is olyan lett,és akkor is rákérdeztem hogy mitől van ez.Azt mondta hogy először szuvasodik és utána meg ilyen lesz,majd fekete :( és sajna még könnyen kopik is
2010. máj. 7. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!