Tudnatok valamit biztatot is irni az ujjszopasrol?
előző vagyok
akkor szopta egész nap, mikor még pici volt, mikor még nem játszott igazán (kb 6 hós korig) még foga sem volt egy szál se
Szia, az enyém is 7hónapja szopja, kizárólag ha nagyon fáradt, nyűgös vagy vigasztalni akarj magát, mondjuk ő elfogadja a cumit is, de átszokni nem hajlandó, ellenben h pozitívumot mondjak, amióta játszik, soha nem szopja, és mivel semmi nincs a szájában, be nem áll a szája, rokon kisfiúnak egy cumi a szájában, 2 a két kezében 3hónappal idősebb, de fele annyira sem fejlett, játék helyett is ül és cumizik.
A fogas-dolgot úgy rendeztem le magamban h még ha árt is, csontfogas korára csak leszokik róla. De szerintem ha kiegyensúlyozott, az az elalvós ujjszopás nem árthat annyit.
utolsó hozzászólótól kérdezném,ha mégis szopta volna az ujját a lánya, akkor is ez lenne a véleménye? vagy lekötözte volna a kezét vagy frusztrálta volna vele, h csúnya rossz dolgot csinál?
ez nem választható dolog, és nem nagyon lehet leszoktatni róla mondjuk egy 3-4hós babát, tehát el kell fogadni, szeretni ezzel együtt is. Idővel mind elhagyja.
De biztos más lenne a véleménye az utolsó előttinek, ha lenne benne tapasztalata. Addig meg csak a véleménye marad, csak ugye az soha nem ér fel a konkrét tapasztalattal.
Biztos az ő gyerekének is van valami heppje, mert minden gyereknek van valamilyen szokása, ami meg más számára furcsa (vagy undorító???).
Az én fiam 2 éves,csak alváskor szopizza az ujját,ill. ha vhol vagyunk,így nem lehetséges az alvás,de már nagyon fáradt.Sosem szopta játék közben.Én 10 éves koromig aludtam el így,semmi baja a fogsoromnak.A másik fiam(ikrek) ,ő cumizik,én jobban szeretem,mert így van még egy eszköz a kezemben a hiszti,nyűgösség megszűntetésére.
Az ujját szop gyerekemnek a 2 év alatt egyszer volt csúnyán elázva és felsebesedve az ujja.Nem tudom ez mitől lehetett,sem előtte,sem utána nem fordult ilyen elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!