Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudnatok valamit biztatot is...

Tudnatok valamit biztatot is irni az ujjszopasrol?

Figyelt kérdés
mindenhol azt lehet olvasni, hogy keson szoknak le rola, csunaya lesz a foguk, a koszos kezuket teszik szajba a babak, egesz nap a szajukban log stb. van akinek relativ hamar abbahagyta a babaja vagy csak idoszakosan szopizta?
2011. dec. 6. 11:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

előző vagyok

akkor szopta egész nap, mikor még pici volt, mikor még nem játszott igazán (kb 6 hós korig) még foga sem volt egy szál se

2011. dec. 6. 14:40
 12/17 anonim ***** válasza:
15 hónapos a kislányunk, 2 hónapos kora óta szopizza a bal hüvelykujját, de csak ha álmos, vagy aludni készül. Még egyszer sem láttuk, hogy játék közben szopizta volna az ujját. Én nem aggódom emiatt, mert ha egy gyereknek megfelelő lelki háttere van, akkor túl fog lépni ezen a szokáson. Stresszelni és megszégyeníteni nem szabad, de ez mindenre igaz a gyerekkel kapcsolatban.
2011. dec. 6. 15:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia, az enyém is 7hónapja szopja, kizárólag ha nagyon fáradt, nyűgös vagy vigasztalni akarj magát, mondjuk ő elfogadja a cumit is, de átszokni nem hajlandó, ellenben h pozitívumot mondjak, amióta játszik, soha nem szopja, és mivel semmi nincs a szájában, be nem áll a szája, rokon kisfiúnak egy cumi a szájában, 2 a két kezében 3hónappal idősebb, de fele annyira sem fejlett, játék helyett is ül és cumizik.

A fogas-dolgot úgy rendeztem le magamban h még ha árt is, csontfogas korára csak leszokik róla. De szerintem ha kiegyensúlyozott, az az elalvós ujjszopás nem árthat annyit.

2011. dec. 6. 18:10
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az ujjszopás sokkal rosszabb mint a cumi. Igaz a kislányomnak hála égnek egyik sem kell, de a cumi elvehető, míg az ujja nem. Undorító amikor egy gyereknek a nyáltól kiszívott ráncos a hüvelykujja. És nem igaz, hogy játék közbe nem szopják az ujjukat. És az is undorító amikor egy ötévesnek lóg a cumi a szájából.
2011. dec. 6. 19:01
 15/17 anonim ***** válasza:

utolsó hozzászólótól kérdezném,ha mégis szopta volna az ujját a lánya, akkor is ez lenne a véleménye? vagy lekötözte volna a kezét vagy frusztrálta volna vele, h csúnya rossz dolgot csinál?

ez nem választható dolog, és nem nagyon lehet leszoktatni róla mondjuk egy 3-4hós babát, tehát el kell fogadni, szeretni ezzel együtt is. Idővel mind elhagyja.

2011. dec. 6. 20:30
 16/17 anonim ***** válasza:

De biztos más lenne a véleménye az utolsó előttinek, ha lenne benne tapasztalata. Addig meg csak a véleménye marad, csak ugye az soha nem ér fel a konkrét tapasztalattal.

Biztos az ő gyerekének is van valami heppje, mert minden gyereknek van valamilyen szokása, ami meg más számára furcsa (vagy undorító???).

2011. dec. 6. 20:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2 éves,csak alváskor szopizza az ujját,ill. ha vhol vagyunk,így nem lehetséges az alvás,de már nagyon fáradt.Sosem szopta játék közben.Én 10 éves koromig aludtam el így,semmi baja a fogsoromnak.A másik fiam(ikrek) ,ő cumizik,én jobban szeretem,mert így van még egy eszköz a kezemben a hiszti,nyűgösség megszűntetésére.

Az ujját szop gyerekemnek a 2 év alatt egyszer volt csúnyán elázva és felsebesedve az ujja.Nem tudom ez mitől lehetett,sem előtte,sem utána nem fordult ilyen elő.

2011. dec. 6. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!