Miért sír csak éjjel a 3 hónapos baba?
Először is ne hallgass a gyerekorvosra! Az a szegény baba nem azért sír,hogy titeket idegesítsen vagy mert csak úgy ordíthatnékja van, Azért sír mert valami nem jó neki úgy ahogy van és azt szeretné, hogy segítsetek rajta. Igen lehet, hogy előbb-utóbb elaludna magától is de nem azért mert megoldódott a baja hanem mert feladta! Rájön, hogy hiába sír nem jön senki segíteni...
Másodszor a hasfájás egyik tipikus tünete lehet, hogy csak bizonyos időszakban (pl este) jelentkezik...
Túlfárad, fáj a hasa. sok oka lehet.
Ha kell, vidd ki este is a levegőre, a babakocsi ilyenkor nagyon szuper. Mi kertesben lakunk, de volt olyan, hogy du. 6kor tök sötétben hidegben elvittem sétálni.(aludt egyet)
Ha fáj a hasa, azt tudni fogod, mert látszik az arcán és a hasához húzkodja a lábait, görcsösen. És igen, ez sokszor tényleg estefelé jön elő.
Ha szoptatod még, akkor az is megeshet, hogy estére kevesebb a tejed (ami normális) és ezért gyakrabban szeretne szopni, mert éhesebb. Illetve ilyenkorra fáradnak el és a mellen szeretnének pihenni, megnyugodni, felkészülni az alvásra. Én azt mondom, jobb ilyenkor hagyni őket szopizni, akkor is, ha tovább tart, mert erre van szükségük. (És idővel ez úgyis rövidülni fog.)
És végül, vannak babák, akik kvázi félnek este elaludni, ezért sírdogálnak többet. Főleg, ha leteszik őket és egyedül kell(ene) elaludniuk. Erre is a közelség a megoldás.
Ennyiből egyébként én is a pocakra tippelnék elsőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!