Nagyon megijedtem, nem tudtam, hogy a citromlevet nem szabad ilyen sokszor adni a kisbabáknak, most árthattam a kicsinek ezzel?
nem megkövezni bántani akartalak csak leírtam a véleményemet ha már kérdezted.
egyébként én azt olvastam, hogy a csuklás kifejezetten szükséges a babáknál mert ezzel erősödik a rekeszizmuk.
Semmi baja nem lesz a gyereknek a citromlétől. Nem sósavat adtál neki. Az enyém pl imádta a citrom ízét. Cuppogott mikor hasonló okból cseppentettem a szájába, és húzta oda a citromot a szájához és nyalta. Ma már 2 éves, de ma is imádja nyalogatni. Amúgy meg hogy szabad-e adni citrusfélét vagy, nem, erről is megoszlanak a vélemények. Van ahol narancslével kezdik a hozzátáplálást. Szóval nyugi, és csak lazán! Aki meg ezt szinte gyerekkínzásnak állítja be, az gondoljon bele, hogy nem vagyunk egyformák. az én férjem pl úgy eszi a citromot, mint én a narancsot, és mint írtam a lányaim is szeretik. Kicsit gondolkodni kellene mielőtt lehordjátok szerencsétlen kérdezőt. Nem ártott a babájának.
Lehet ám lepontozni, teszek rá :))
Semmi nagy hibát nem követtél el!!Ne legyen lelkiismeret furdalásod.Minden anya hibázik, nincs olyan aki tökéletes!
Régen tényleg adtak citromlevet csuklás esetén, ma már nem szokás.Semmi baja nem lesz a babádnak!!!
Szia!
Nem hinném hogy baja lesz a babádnak, én is adok a lányomnak citromot, ha már csuklik egy ideje, és se a tüsszögés se a hiszti nem mulasztja el. :) (nekem is első baba, és nem érzem emiatt rossz anyának magam)
Ha allergiás lenne rá, az már az első alkalommal előjött volna, úgyhogy nyugodj meg.
A bukásra én azt ajánlanám, hogy evés közben próbáld meg böfiztetni a bébit, így nem lesz annyira tele a pocakja levegővel.
De ha mégis bukik, akkor egy kiskanál vizet vagy anyatejet is adhatsz neki, az is mulasztja a csuklást.
És nem, nem vagy rossz és felelőtlen anya, amiért citromot adtál neki, ez legyen a legnagyobb "rossz", amit a gyerekeddel tettél. :)
Én is adtam neki. A csuklás pedig egy pontig normális!!! Sajnos a csuklás okozhat bukást, amit aspirálhat a baba, ami fulladást okoz anélkül, hogy bárki észrevenné, főleg ha tele a hasa és le van fektetve. Az enyém sokszor eljátszotta, hogy csuklott, majd jött löketekben a tej.
Én nem hagytam csuklani sosem. Semmi baja nem lesz. Szájpenészt meg minden második baba összeszed, az nem kunszt.
Szóval kérdező, ha ettől jobban érzi magát a babád, akkor nyugodtan adj neki pár cseppet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!