Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon megijedtem, nem tudtam,...

Nagyon megijedtem, nem tudtam, hogy a citromlevet nem szabad ilyen sokszor adni a kisbabáknak, most árthattam a kicsinek ezzel?

Figyelt kérdés
Mivel a kislányom a mohósága miatt sokat hány vissza, amikor csuklik nem tudom sokáig hagyni, mivel félek, hogy összerázza a csuklás a kis gyomrát és, hogy még többet fog visszahányni. Így akármikor ha csuklott citromlevet adtam neki, egy kiskanálnyit, ha nem múlt el, még egy picit. Mert nekem ezt javasolták. :( Erre most tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen a citromlé savas és, hogy lehet, hogy gondot okozok ezzel a Picimnek. Utána is olvastam és teljesen lefagytam, hogy ki tudja, hogy ártottam -e a kis gyomrának. :(( Ráadásul én nem friss citromlevet adtam neki, hanem amit ugye a teába szoktunk rakni. Kérlek ne szidjatok meg, kezdő anyuka vagyok, első babával, tényleg nem tudtam. Mondjátok, hogy nem ártottam szegény kis Picúrkának. :( Egyébként 3 hónapos a kislány és a kezdetektől adok neki citromlevet, de csak ha közvetlenül evés után csuklik. Ha nem közvetlenül evés után, akkor megszoktam etetni. De ha tele van a pocija nem szívesen etetem tovább tejcsivel, hiszen akkor megint csak az a vége, hogy visszahány. :(
2011. dec. 5. 21:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

nem megkövezni bántani akartalak csak leírtam a véleményemet ha már kérdezted.

egyébként én azt olvastam, hogy a csuklás kifejezetten szükséges a babáknál mert ezzel erősödik a rekeszizmuk.

2011. dec. 5. 23:19
 22/27 anonim ***** válasza:
53%
Én is adtam a babámnak egy picit, amikor úgy csuklott, hogy sírt tőle és a sírás hatására sem múlt el. Nekem szülők tanácsolták... Persze nem kapott sokszor, csak pár alkalommal. Amúgy szerintem semmi baja nem lesz a babádnak tőle, hisz gondoljatok bele, hogy a mi korosztályunk és még az idősebbek, simán ittuk a teát(lehet, hogy citrommal és cukorral), 2 hónaposan már szilárd ételt ettünk... Mégis felnőttünk! :) Ja és a védőnő tudott róla, hogy ritkán kapott citromot és nem mondta, hogy nem szabad.
2011. dec. 5. 23:32
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

Semmi baja nem lesz a gyereknek a citromlétől. Nem sósavat adtál neki. Az enyém pl imádta a citrom ízét. Cuppogott mikor hasonló okból cseppentettem a szájába, és húzta oda a citromot a szájához és nyalta. Ma már 2 éves, de ma is imádja nyalogatni. Amúgy meg hogy szabad-e adni citrusfélét vagy, nem, erről is megoszlanak a vélemények. Van ahol narancslével kezdik a hozzátáplálást. Szóval nyugi, és csak lazán! Aki meg ezt szinte gyerekkínzásnak állítja be, az gondoljon bele, hogy nem vagyunk egyformák. az én férjem pl úgy eszi a citromot, mint én a narancsot, és mint írtam a lányaim is szeretik. Kicsit gondolkodni kellene mielőtt lehordjátok szerencsétlen kérdezőt. Nem ártott a babájának.

Lehet ám lepontozni, teszek rá :))

2011. dec. 6. 01:21
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy bármi baja lenne a citromtól, régen ezt csinálták, de szerintem ne adj neki többet. Ha ennyire bukós, akkor a doki fog valamit adni rá. A szomszédom kisbabája is ilyen és kapott valamit, hogy ne jöjjön vissza a tejcsit. Sajnos nem tudom, hogy mit, mert az én fiamnak nincs ilyen problémája. Amúgy meg a fiam (5 hónapos) rengeteget csuklik, már a pocakban is többször csuklott naponta, és ezt előszeretettel folytatja kint is. Ilyenkor próbálom megszoptatni, van amikor elfogadja és akkor cicizik, elmúlik a csuklás, de van hogy nem kell neki a cici. Észrevettem, hogy egyáltalán nem is zavarja őt ha csuklik, csak engem. Szóval ha a babádat nem zavarja akkor hagyjad, elmúlik:) szintén egy kezdő anyuka
2011. dec. 6. 07:25
 25/27 anonim ***** válasza:

Semmi nagy hibát nem követtél el!!Ne legyen lelkiismeret furdalásod.Minden anya hibázik, nincs olyan aki tökéletes!

Régen tényleg adtak citromlevet csuklás esetén, ma már nem szokás.Semmi baja nem lesz a babádnak!!!

2011. dec. 6. 09:36
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Nem hinném hogy baja lesz a babádnak, én is adok a lányomnak citromot, ha már csuklik egy ideje, és se a tüsszögés se a hiszti nem mulasztja el. :) (nekem is első baba, és nem érzem emiatt rossz anyának magam)

Ha allergiás lenne rá, az már az első alkalommal előjött volna, úgyhogy nyugodj meg.

A bukásra én azt ajánlanám, hogy evés közben próbáld meg böfiztetni a bébit, így nem lesz annyira tele a pocakja levegővel.

De ha mégis bukik, akkor egy kiskanál vizet vagy anyatejet is adhatsz neki, az is mulasztja a csuklást.

És nem, nem vagy rossz és felelőtlen anya, amiért citromot adtál neki, ez legyen a legnagyobb "rossz", amit a gyerekeddel tettél. :)

2011. dec. 6. 09:46
 27/27 anonim ***** válasza:

Én is adtam neki. A csuklás pedig egy pontig normális!!! Sajnos a csuklás okozhat bukást, amit aspirálhat a baba, ami fulladást okoz anélkül, hogy bárki észrevenné, főleg ha tele a hasa és le van fektetve. Az enyém sokszor eljátszotta, hogy csuklott, majd jött löketekben a tej.

Én nem hagytam csuklani sosem. Semmi baja nem lesz. Szájpenészt meg minden második baba összeszed, az nem kunszt.

Szóval kérdező, ha ettől jobban érzi magát a babád, akkor nyugodtan adj neki pár cseppet.

2011. dec. 6. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!