Nagyon megijedtem, nem tudtam, hogy a citromlevet nem szabad ilyen sokszor adni a kisbabáknak, most árthattam a kicsinek ezzel?
Figyelt kérdés
Mivel a kislányom a mohósága miatt sokat hány vissza, amikor csuklik nem tudom sokáig hagyni, mivel félek, hogy összerázza a csuklás a kis gyomrát és, hogy még többet fog visszahányni. Így akármikor ha csuklott citromlevet adtam neki, egy kiskanálnyit, ha nem múlt el, még egy picit. Mert nekem ezt javasolták. :( Erre most tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen a citromlé savas és, hogy lehet, hogy gondot okozok ezzel a Picimnek. Utána is olvastam és teljesen lefagytam, hogy ki tudja, hogy ártottam -e a kis gyomrának. :(( Ráadásul én nem friss citromlevet adtam neki, hanem amit ugye a teába szoktunk rakni. Kérlek ne szidjatok meg, kezdő anyuka vagyok, első babával, tényleg nem tudtam. Mondjátok, hogy nem ártottam szegény kis Picúrkának. :( Egyébként 3 hónapos a kislány és a kezdetektől adok neki citromlevet, de csak ha közvetlenül evés után csuklik. Ha nem közvetlenül evés után, akkor megszoktam etetni. De ha tele van a pocija nem szívesen etetem tovább tejcsivel, hiszen akkor megint csak az a vége, hogy visszahány. :(2011. dec. 5. 21:41
11/27 anonim válasza:
És egyébként nem sírt,jó volt a közérzete?Aludt rendesen?Észrevettél változást pozitív irányban,mióta nem kapott citromlevet?
12/27 A kérdező kommentje:
Igen, sokat hány vissza, mert nagyon kis falánk, pedig még el is szoktam tőle venni a cicit ha már érzem, hogy eleget evett, olyankor nem hány vissza, de egyébként, pláne csuklás után megtúrósodott tejcsit hány vissza szegénykém. Megemlítem majd a dokinak, köszönöm a segítségeteket! Kicsit megnyugodtam.
2011. dec. 5. 22:01
13/27 A kérdező kommentje:
Ma este még adtam Neki (mielőtt feltettem a kérdést) de eddig sem volt soha semmi baja. Elmúlt Tőle a csuklása. Nagyon jókedvű baba, sokat nevet, nem hasfájós, nem sírós, egész éjszaka alszik, napközben is sokat, de leginkább délelőtt. Délután éberebb. Kiegyensúlyozott kis csöppség.
2011. dec. 5. 22:03
14/27 anonim válasza:
Akkor szerintem semmi gond sincs.De azért ne adj neki többet citromlevet.Okultál az esetből ezután óvatosabb leszel.:)
15/27 A kérdező kommentje:
Az biztos ... Köszönöm a válaszaidat, Nélküled rettegve feküdtem volna le. :(
2011. dec. 5. 22:08
16/27 anonim válasza:
ON: szerintem nem lesz belőle semmi gond, de ne adj többet, 8 hónapos koráig nem szabad citromot adni mert erősen allergén, arról nem is beszélve, hogy az nem citrom hanem citrompótló.
OFF: ez olyan gonosz, te ettél már citromot magába? én sose adnék a babámnak ilyet csak mert csuklik, nem tudom. nekem is mondták de tényleg gonosz dolognak tartom ezzel sokkolni a babót, hogy abbahagyja a csuklást :/
17/27 A kérdező kommentje:
Nekem azt is rossz volt nézni, hogy rázza a csuklás és utána annyit hány vissza szerencsétlen gyerek. De mindegy, mondom kövezzetek meg érte ... Csak jót akartam Neki és igen sajnáltam, de úgy voltam vele, hogy pár másodperc alatt túl van rajta, mindig magamhoz öleltem és utána megnyugodtam, hogy elmúlt a csuklása. Én úgy éreztem zavarja, mivel ha elkezdett csuklani mindig nyűgös lett, pedig amúgy egyáltalán nem nyűgös baba.
2011. dec. 5. 22:18
18/27 anonim válasza:
Bár nehéz elhinni,mert mi tudjuk hogy kellemetlen dolog a csuklás,de a babáknak(állítólag) nem az,mivel már megszokott nekik,hisz az anyaméhben is csuklanak.Biztosan te is érezted,ill. hallottad ezt nstn a terhesség alatt.A legtöbb baba ilyenkor nyűgös lesz,majd sírni kezd,úgy tudom ez is ösztönös reakció náluk,azért van,hogy elmúljon a csuklás,(és el is múlik mindig).
19/27 anonim válasza:
Én is adtam a lányomnak mindig pici citromlevet,ha csuklott.Nekem a védőnő mondta.Semmi baja nem lett,ma már iskolás!
20/27 anonim válasza:
én is eltúloztam az elején,(1.gyerek) előfordult, h naponta 4szer is csuklott, igaz, én csak csepegtettem,össze is szedett egy fincsi szájpenészt (szerintem lemarta a jó bacikat a nyelvéről), más baja nem lett.ne aggódj, inkább tedd mellre ha csuklik, vagy próbáld meg cukros vízbe nyomni az ujjad és azt a szájába, olyan vadul elkezdi szívni, h elmúlhat tőle. DE nem lesz semmi baja, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!