Ki mit gondol a bölcsödéről? Szereti a gyerkőc vagy nem?
Nem adnám addig bölcsibe, míg nem tudja elmondani,mi történt vele. Gondolom bölcsi válogatja milyen, és aki beadja a gyerekét, nem fogja azt írni, hogy megbánta. Nem tudnám elképzelni, hogy más tanítsa meg enni, inni, önállóan bilizni, szerintem tök jó dolog, hogy lehetőségünk van otthon maradni 3 évig a gyermekkel.
Meglátásom szerint vannak családok, ahol hasznosabb ha a gyermek bölcsibe megy, ahol nem foglalkoznak a gyermekkel korának megfelelően. Az meg szívszorongató, mikor az anyagiak miatt adják be a gyermeket...
Ha lehetőséged van, szerintem maradj otthon, sok helyen lehet gyermektársaságban addig is míg oviba megy.
Igen, ez pontosan igy van. Siman lehet latni a baba jelzeseibol, mosolyabol, ha jol erzi magat a bolcsiben, nem kell hozza az, hogy el tudja mondani, hogy mi tortent vele aznap. Raadasul a bolcsis nenik minden delutan elmondjak, hogy mennyit evett, mennyit aludt, mivel jatszott aznap a gyerkoc, szoval lehet tudni, hogy jol erzi e magat vagy sem.
(A masodik valaszolo voltam.)
A 3. vagyok, nem az volt a kérdés, kinek mi a véleménye a bölcsödéről? Miért nulla százalék hasznosságú, amit írtam? MIndegy. Akkor hozzá teszem, hogy a volt anyósom bölcsödében dolgozott, mint gondozónő és amelyik gyerek sokat sírt, taposták a lábát, mert nem verhették meg, így törték be a gyerekeket. Az orrát a gyerekeknek nem törölte meg, csak mikor kanyarodott az anya a bölcsi felé és még sorolhatnám.
De ha ennyire meg vagy győződve arról, hogy jól döntesz, miért érdeklődsz más véleménye iránt?
Add be, lehet szegény gyereknek az lesz a legjobb.
De ha már úgyis lepontoztatok és nem tetszett amit írtam, megkérdezném, miért nem voltál előrelátóbb családtervezéskor? Hogyan tudod eldönteni, hogy a gyerekednek jó a bölcsi?
Hát add be, menj dolgozz, gondolom első gyerek, aztán majd sóvárogj, mert ezek az évek nem jönnek vissza. Sokkal előbb önállósodik majd a gyereked, hamarabb lesz felnőtt, stb.
Egy másfél éves gyereknek tényleg az a jó, hogy idegenekkel lesz napi 9 órát?
A második kérdésedre a válasz, dolgoztam (gyakorlaton) én is bölcsödében és van sok olyan gyerek, aki órákat sír az anyja után, de nem mondják meg az anyának.
De biztos, hogy aki beadja a gyerekét lelkesen meg tudja magyarázni, hogy mennyire szükségszerű.
Én nem adom be és ha kell, elmegyek hajnalban takarítani, vagy árut feltölteni éjjelre, de nem adnám be a gyerekemet, míg nem beszél folyékonyan.
Nyugodtan le lehet hurrogni, ez is egy vélemény...
De Te ezt akarod hallani:
-nagyon szereti a gyerek és javára válik, és szereti a dadust is és várja a reggelt és vidám a gyerek... tessék.
Az nekem is feltűnt,h csak az a válaszoló lett lepontozva,aki nem adná be.Na,most én is kaphatok hideget-meleget...én sem fogom beadni(a nagy is velem volt,4 évesen ment oviba)és nem azért,mert milliomos vagyok,hanem mert be tudom vinni a munkahelyemre(hetente 1x-2x megyek be
alkalmanként kb.3 órát)és én így vagyok nyugodt.Ne gondold,h ez könnyebb,mert még csak 1 éves a kicsi,és fél éves kora óta járok be vele,igaz,bababarát a környezet és egy személyes a melóhelyem(vagy én vagyok ott,vagy a kollégám).Ezáltal én Tgyást,Gyedet sem vettem igénybe,csak a Gyest.Egész egyszerűen nekem van ilyen lehetőségem,és szívem se lenne beadni.Szerencsére,ha nem járnék be,akkor is itthon tudnék maradni 3 évig,mert a férjem megteremti a hátteret.DE!Én úgy gondolom,mindenki maga tudja,h mit engedhet meg magának,és-sajnos-mit nem.A pénztárcáját is mindenki maga ismeri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!