Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar aludni?

Miért nem akar aludni?

Figyelt kérdés

Most lesz 8 hós a kislányom, egy-két hete csinálja hogy kevesebbet alszik napközbe (idáig 2-szer aludt - délelőtt és délután - most van hogy csak egyszer)így már kora estére nagyon álmos lesz, leragad a szeme. Ez olyan 6óra fele van, de nem alszik akkor már el. Fél 8-8fele lefürdik, evés (nem olyan rég ez után mindig beájult) és ezután úgy pörög mint a Duracell nyuszi. Pedig előtte alig bírt fent maradni! Tegnap hajnal 1ig fent volt! Sok sikertelen altatás után feladtuk a próbálkozást, inkább kihozzuk magunkhoz és beül a hordozóba, bár ott se nagyon van el.

Nem tudom mi változott ennyi idő alatt, én a mozgásfejlődésre gondolok, mert 1 hónap alatt kezdett el mászni, állni stb. Újabb fog is lehetne de most épp nem rág/nyáladzik

2011. dec. 3. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbáld meg felcserélni a vacsit és a fürdést...utána rögtön ágy:)
2011. dec. 3. 21:25
 2/7 Gyorgyi28 ***** válasza:

Ismerős helyzet. Nálunk ugyanez megy, csak enyém 10 hónapos és nálunk biztosan lelki okok is vannak mögötte (elveszítettük az apukáját 2 hónapja)

Igen, mozgásfejlődés lehet, foga is jöhet az is zavarhatja.

Meg lehet az is, hogy mostanában fog átállni az egyszeri alvásra, mondjuk ezt elvileg később szokták... dehát minden baba más...

2011. dec. 3. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
próbáld meg fél 7 körül vacsi, majd 7 fürdés, és be az ágyba. Valószínű átesik a holtponton, ezért pörög fel.
2011. dec. 3. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Lehet hogy tényleg átesik a holtponton. kipróbáljuk ha megint ilyen lesz a napunk. Kedves második válaszoló! Nagyon sajnálom! Kitartást!!
2011. dec. 4. 00:35
 5/7 anonim ***** válasza:

SZia , nekünk jhéten lesz 1 éves a kisfiunk, és 1 hete kb ez van, de nekünk általában 22:00 körül alszik. Ami viszont katasztrófa, hogy éjjel pl tegnap már 23 óra körül felsírt, de csak cumit adtam, aztán ezt eljátszottuk egészen 1:15 ig, kb 40 percenként, és akkor már fel kellett vennem mert annyira sírt, és nem is tudtm szabadulni tőle, fél 3 ig próbáltam , aztán ott aludtam vele a szobában a kanapén. Ill ő aludt én kevésbé, reggel 7:15 ig. Nemsokkal előtted írtam ki a kérdést én is.

Lehet egyébként mozgásfejlődés, mert nálunk akkor volt ilyen amikor elkezdett mászni, felállni. Mi már megyünk is, de nem most kezdte, viszont ami gyanús lehet hogy a felső fogacskák jobban megviselték annó is, és most megint az bújt ki tegnap.

2011. dec. 4. 08:22
 6/7 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, a holtponton mi is gondolkodtunk már, de ha 7-8 körül leteszem akkor mikor kel fel, ha egyébként reggel ált. 6:30-7 szokott lenni. remélem a fogacskák kibjásával megszűnik, és visszaáll a rend, de lehet hogy mi is átállunk az egy alvásra, mert mostanában volt rá példa.
2011. dec. 4. 08:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Ma pont 2szer is aludt napközbe, és fél 9kor pedig este. Gondoltam is, milyen jó :) Viszont 23:30kor hallottam hogy nyöszörög, vártam egy kicsit és bementem, hát ott állt az ágyba és fogta rácsot, nézelődött. de megetettem, még ébren visszatettem a kiságyba és most alszik. kíváncsi vagyok kel-e még éjjel, ha nem, reggel mikor fog ébredni! hát, kedves utolsó neked se volt könnyű éjszakád! én ma mindig ledőltem a gyerekkel együtt :) imádkozom hogy azért még 8 hósan aludjon napközbe kétszer az egy helyett! szerintem nektek a fogacska kibújásával könnyebb lesz! kitartást nekünk!
2011. dec. 5. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!