Mennyire veszélyes hason altatni a babát? Bölcsőhalál?
Figyelt kérdés
Újabban szinte csak hason hajlandó elaludni... napközben nem bánom, de egyáltalán nem vagyok nyugodt ha így alszik el éjszakára. De ha nem így teszem le, akkor elkezd integetni a kezeivel és felébreszti saját magát. (néha komolyan be is boxol magának, vagy a fülét találja meg véletlenül és úgy megmarkolja hogy éppcsak nem tépi le) Merjem éjszaka is hason altatni? Nem veszélyes az? Nincs légzésfigyelőnk...
Az én fiam pár hetes kora óta hason alszik éjjel és nappal is. Csak így tud aludni rendesen. Háton fekve mindig felriadt. Nekünk sincs légzésfigyelőnk, de egy szobában alszunk a gyerkőccel.
Most múlt 10 hós semmi gond nem volt a hason alvás miatt.
2009. máj. 14. 16:50
2/14 anonim válasza:
Az én öcsém is folyton csak így aludt és már 19 éves
2009. máj. 14. 16:50
3/14 anonim válasza:
Szia! Nehéz kérdés. 5 hónapos babánk csak hason alszik de nekünk van légzésfigyelönk de ha nem lenne én nem lennék nyugodt.
2009. máj. 14. 16:52
4/14 anonim válasza:
Én is féltettem a babáimat, amikor olvastam, hogy a hason alvás is egyik oka lehet a bölcsőhalálnak. De csak akkor, ha párnán alszik a baba, vagy puha felületen, ahova besűlyedhet a feje és így nem kap elég levegőt, vagy akkor, ha túlmelegszik. Szóval nem használunk párnát és vékony takaróval takarózunk.
Viszont sok előnye van a hason alvásnak pl. nem tudja félrenyelni a tejet, ha álmában bukna, ezért a koraszülötteket is hasra teszik.
Az én három gyermekem csak hason szeretett aludni csecsemőkorában és semmi gond nem volt. Most is legtöbbször hason alszanak. 7, 3 és fél évesek.
2009. máj. 14. 16:54
5/14 anonim válasza:
A koraszülötteket a csecsemőosztályon hason altatják, pont a félrenyelés kivédése miatt. Ha nekik nem árt, akkor másnak sem.
2009. máj. 14. 17:04
6/14 anonim válasza:
Én születéser óta hason altatom.De a légzésfigyelő azért nem árt.
2009. máj. 14. 17:20
7/14 A kérdező kommentje:
Olyan nehéz kérdés ez a légzésfigyelő... nagyon nincs rá pénzünk, de ha bármi baj történne, akkor sose bocsátanám meg magamnak hogy nem költöttem rá... Amúgy túlöltöztetve nincs... általában 22fok körül van a szobájában, egy rövidujjú body és egy hosszúujjú rugi van rajta. A babakocsiba való pólyaszerű valamiben alszik, ezt nagyon szereti. Ezen felül betakarni már nem is nagyon szoktam. Feje alatt csak pelus van, hogy ne a pólyát bukja le... Olyan amúgy ez a "pólya", hogy alul egy réteg anyag, és cipzárral van még fölötte egy.. mint egy rendes hálózsák... Szóval melege biztos nincs.
2009. máj. 14. 17:47
8/14 anonim válasza:
Szia. A hason alvás a legbiztonságosabb, ha hason fekszik, nem tudja félrenyelni, ha esetleg bukik, vagy ilyesmi. Persze a feje oldalt legyen, nem arccal az ágyban. De a babák úgyis elhelyezkednek, ahogy kényelmes nekik. Légzésfigyelőt bérelni is lehet, nem muszáj megvenni. Általában havi 2000-3000 Ft-ért adják. Hova valósi vagy? Hátha tudok segíteni, telefonszámmal, ilyesmi....
2009. máj. 14. 18:03
9/14 anonim válasza:
Nekem is mindkét fiam hason aludt!
Vagyis a pici ( most 6 hónapos)még mindig.
Nem vettünk légzésfigyelőt,mert akkor még inkább ideges lennék.
Éjjel így is gyakran átnézek a gyerekszobába.
2009. máj. 14. 18:07
10/14 anonim válasza:
Én biztos ezért voltam jó, légcsőszűkülettel és hörgőbajokkal 21 éve....mert anyukám szegény akkor rémült meg, ha nem hallotta a furcsa levegővételemet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!