Tényleg veszélyes a szója a gyerekekre?
én sok helyen hallottam már, hogy senkinek nem jó a szója, nem tudnám elmagyarázni pontosan, hogy miért :D
de a lényege kb, hogy a legtöbbje az USA-ból származik, ahol a nagyobb terményhozam miatt génmódosított szóját termelnek és ez nem tesz jót a szervezetnek.
A szója fitoösztrogént (növényi hormon) tartalmaz.
Emiatt klimaxos nőknek szokták javasolni a rendszeres szedését.
Nekem másfél éves fiam van, de a felvágottakat mindig megnézem, van-e benne szója, ill. már nem rakok pl. itthon a fasírtba sem.
az, hogy forgalomban van, csak egy dolog, elég sok olyan dolog van forgalomban, aminek nem szabadna...
az, hogy árt az egészségnek nem abban a pillanatban van hatása, hanem később...az íznek meg nem sok köze van ehhez
19:42 vagyok.
Nyilván hosszú távon lehet káros hatása, de nem hinném, hogy ha most 1-2 hónapig ezt javasolta a doki, akkor bajt okozna.
De ez csak az én véleményem persze.
Az én kisfia is szója alapú tápszert kapott egy és két éves kora között. Nem látom, hogy ártott volna neki. A fehérje hiány viszont biztos ártalmas, és ha egy kisgyerek étrendjéből teljesen ki kell iktatni a tejes dolgokat, elég nehezen fog elegendő fehérjéhez jutni.
Nagyon sok minden okozhat tanulási nehézséget, de hogy a szója köztük lenne, az elég meredeken hangzik.
Ha bizonyitott lenne(a 12éves gyerek példájábol kiindulva,annyi idő alatt az okosok tudták volna bizonyitani) akkor be lenne tiltva.
Fiam is szója alapú készítményeket iszik,mert tejfehérje allergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!