Miért nincsenek igazán megnevelve a mai gyerekek? Ti mit tennétek, hogy ne legyen sértődés?
Leginkább rajtatok fog múlni! :)
Persze, azért tekintik ezt természetesnek, mert így elhárítják magukról a felelősséget.
Szia! Hogy öszinte legyek, mert így egyeseknek könnyebb. Nem kell mindig úgy mond résen lenned, a gyereked után szaladgálnod stb.
Hogy egy példát írjak: Nem mindenki szól a gyerekre, ha bedugja a kezét a konnektorba. Van, aki úgy gondolja, van vakdugó és kész. Így nem kell 500-szor ugyanazt elmondani, esetleg a gyerek kezére ütni stb. A bibi csak ott van, hogy mi van akkor, ha olyan helyre mentek, ahol nincs vakdugasz. Én vakdugó ellenére is rászólok a gyerekemre!
Minden családban máshol van a "mérce". Majd megismerkedsz más babás anyukákkal is és magad is látni fogod. Egy idö után már csak azokkal fogod tartani a kapcsolatot, akik kb. ugyanabban a szellemben nevelik a gyereküket mint te. Így nem érdemes ezeken a dolgokon "felizgatni" magad. Persze a rokonait nem válogathatja meg az ember!!!
Egy kétgyermekes anyuka
Szia!
Na, erről a kérdésre a tipikus vicc jut eszembe.
Anyuka utazik a 3-4 éves kisgyerekkel a buszon. Gyerek rugdosódik, csúnyákat mond, hisztizik; anyuka ráhagyja. Egy idős néni már nem bírja cérnával, finoman odaszól, hogy "anyuka, tessék kicsit rászólni a gyerekre!" Az anyuka felhorkan , és nekikezdi, hogy mit képzel az idős nő, hát majd ő fog beleszólni az ő nevelésébe; ez a modern kor, meg kell neki mindent engedni, nem gátolni a kíváncsiságát!! Mellettük áll egy kamasz-srác is, tépett hajjal, szakadt gatyában ,unott arccal, terror-zenével a fülében. Hirtelen kiveszi a szájából a rágót és rányomja az anya homlokára, majd megjegyzi: Hát ja, engem is így neveltek...
A tanulság benne van , asszem...
Azt hiszem már írta valaki előttem, de én is úgy gondolom, hogy az lehet az oka, hogy így könnyebb. Mármint a szülőnek. Nem kell annyit foglalkozni a gyerekkel, nem kell 20-szor rászólni, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad, aztán később majd csodálkozik, hogy miért lett neveletlen kamaszgyereke.
Én is sokszor csodálkozom ezeken a szülőkön. Szerintem nem elég megvenni a sok szép játékot, ruhát, stb-t a gyereknek, foglalkozni, nevelni is kell, amibe beletartozik bizonyos illemszabályoknak a megtanítása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!