Mitől ilyen agresszív a babám? Lehet, hogy hiperaktív?
Fiam most fél éves, örökmozgó baba, vagyis annál több. Nappal szinte semmit nem alszik. Folyton jár keze-lába, rugdos, visong, valamivel elvan 2 percig, aztán mást vesz észre, ha nem éri el, amit akar ökölbe szorítja a kezét, remeg és sikít. Vagy püfölni kezd. Ha megkapja fecsillan a szeme és 2 percig csend van.
Több foglalkozásra is járunk, ott is aktívabb még a jóval nagyobbaknál is, olyan nincs, hogy csak ül és nézelődik. Akkor nincs hiszti, ha épp úton vagyunk vlhvá vagy történik vlm.
Kezdem nem bírni az iramot, pedig még nem is jár. Elrontottam vlmt? Más hogyan csillapítja le a babát, ha izgága, túlpörög?
Lehet, hogy túl sok izgalmas dolog van körülötte ezért nem tud nyugodtan lenni. Én babámat is érdekli minden, de alszik délelőtt és délután is 2-2 órát, pedig már 8 hónapos.
Szerintem nem rontottál el semmit, esetleg próbálj vele valami csendes nézelődős játékot játszani (mesekönyv nézegetés) hátha akkor nem pörög annyira. De alapból is lehet ilyen baba, attól még nem hiperaktív. Lehet, hogy menedzser lesz nagykorában, és már arra készül:))
Ez nem agresszivitás:)
Hiperaktivitás pedig talán ovis korban jelentkezik, de inkább később!
Csupán túl van pörögve!!!
Ha nem alszik nappal szinte semmit, akkor természetes hogy túl van pörögve. Átesik azon a bizonyos ponton, amikor fáradt és mégsem alszik, utána pedig csak pörög pörög és pörög!
Vidd el sétálni, hátha a friss levegő elnyomja egy kicsit és alszik!
Muszáj valamennyit aludnia nappal is, különben tényleg nem fogod bírni te sem az iramot, és a babának sem jó, ha nem pihen.
Tedd le az ágyába, egy idő után elalszik! Főleg, ha jól kisírta magát!
Kisfiam ennyi idősen még napközben is 2-3szor aludt másfél órákat, és az éjszakát végig.
Most 14 hós, és az éjszaka 12 órát alszik, nappal pedig dél körül 2 órát, késődélután pedig 1 órát. Holott ilyenkor már illene átállni napi 1 alvásra, de én nem erőltetem. Ha álmos, aludjon annyit amennyi jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!