Tápszeres babákat kell teáztatni? Anyatejeseknél ugye nem kell, de mi a helyzet a tápszernél?
Nekem 4. hónapot töltötte be a lányom, mikor végre elfogadott folyadékot. Gyermekteát egészen pontosan. Vizet vele megitatni lehetetlen volt. Azóta naponta 1 dl-t megiszik, egyenlőre többet nem. Talán a hozzátáplálás miatt néha picit több megy, de nem mindig.
4. hónap előtt esély nem volt, hogy igyon más folyadékot is a tápszer mellett, még az augusztusi 45 °C-ban (ami nálunk 4 napig volt), akkor sem!
Mi szombaton leszünk 4 hósak és 3 hete lett tápszeres. A hozzátáplálást most kezdtük el és eddig még nem adtam neki a tápszeren kívül semmit inni. Se teát se vizet. Nem volt nyűgös sem, de érdekelt a dolog, hogy kell-e.
Viszont napi 1x - 2x kap lefejt anyatejet. Annyi még van. Talán az kielégíti a folyadék szükségletét?
A szopisoktól úgy tudom, hogy ha a baba kéri vagy elfogadja, adhatsz neki forralt, lehűtött vizet, mert a tápszer sűrűsége ugye állandó.
De teát még inkább ilyenkor se, hacsak nem gyógy célra, mondjuk a pocakja miatt.
Én is teát adok neki.
Kínáld vízzel, ha ha semennyit nem kér, én kínálnám teával, de ez a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!