Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy 10hós kisfiam már...

Lehet, hogy 10hós kisfiam már tartalmasabbat igényelne reggel és este a tápszernél?

Figyelt kérdés

1-2 hete már nem hajlandó meginni csak max. 170-180-at belőle. Eddig a 210, de volt, h a 240 is simán lecsúszott neki. Éjjel szerencsére nincs vele gond, de délelőtt olyan, mintha korábban kezdene nyűgösködni a megszokottnál.

Ti hogyan, mikor váltottátok ki a reggelli/esti tejcsizést? (A védőnőnk 1 évesen javasolja.) Esetleg adjak mellé tejpépet, h laktatóbb legyen? Mert fura, de ha a maradékot kanállal adom neki, akkor simán megeszi, de ha a cumi csak közelít a szájához egyből nyafog és tolja el.

2010. dec. 25. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Adj neki este (esetleg napközben is) szilárd kaját. Kenyeret joghurttal,virslivel stb.
2010. dec. 25. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:

9 hónapos a kisfiam, ugyanaz a helyzetünk, mint nektek, csak lefejt anyatejjel. Én tejpépet szoktam neki adni azokon az estéken, amikor kevés tejet kér. Ez rendszerint beválik.

Gyanítom, hogy ez valami szopisztrájk-szerűség lehet. Éjjel viszont még mindig tej kell neki, semmi más.

2010. dec. 25. 22:08
 3/4 A kérdező kommentje:

Nálunk az evések egyébként teljesen rendben vannak. 5x eszik egy nap. Tízóraira gyümölcs volt eddig, de mostanában már laktatóbbat is kap (pl. májkrémes kenyér), ebédre főzelék vagy a "mi ebédünk", uzsira pedig túró, sajt, tejpép, ilyesmi. A reggeli és a vacsi pedig tápi, ahogy már írtam. Éjjel rendszerint 11-12órát alszik.

Leginkább az érdekelne, h más ad-e a tej/tápszer mellé még mást is este és reggel. Vagy ez tök normális egy ekkora gyereknél, h egyik pillanatról a másikra jóval kevesebbet eszik? Most nem is nagyon hízott, sőtt, talán semmit se. Tudom, h már sokkal többet mozog és ez befolyásolja a súlyát, de nem tudom, h ez így normális-e. Amúgy elég nagyétkű pedig. Ezért is furcsállom, h kevesebb tápit kér.

2010. dec. 25. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:
A tejpéppel vigyázzatok, mert nagy tőle a súlygyarapodás, mivel agyon cukrozzák. Én inkább természetesebb táplálékot adnék neki pl. főzeléket.
2010. dec. 25. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!