Lehet, hogy 10hós kisfiam már tartalmasabbat igényelne reggel és este a tápszernél?
1-2 hete már nem hajlandó meginni csak max. 170-180-at belőle. Eddig a 210, de volt, h a 240 is simán lecsúszott neki. Éjjel szerencsére nincs vele gond, de délelőtt olyan, mintha korábban kezdene nyűgösködni a megszokottnál.
Ti hogyan, mikor váltottátok ki a reggelli/esti tejcsizést? (A védőnőnk 1 évesen javasolja.) Esetleg adjak mellé tejpépet, h laktatóbb legyen? Mert fura, de ha a maradékot kanállal adom neki, akkor simán megeszi, de ha a cumi csak közelít a szájához egyből nyafog és tolja el.
9 hónapos a kisfiam, ugyanaz a helyzetünk, mint nektek, csak lefejt anyatejjel. Én tejpépet szoktam neki adni azokon az estéken, amikor kevés tejet kér. Ez rendszerint beválik.
Gyanítom, hogy ez valami szopisztrájk-szerűség lehet. Éjjel viszont még mindig tej kell neki, semmi más.
Nálunk az evések egyébként teljesen rendben vannak. 5x eszik egy nap. Tízóraira gyümölcs volt eddig, de mostanában már laktatóbbat is kap (pl. májkrémes kenyér), ebédre főzelék vagy a "mi ebédünk", uzsira pedig túró, sajt, tejpép, ilyesmi. A reggeli és a vacsi pedig tápi, ahogy már írtam. Éjjel rendszerint 11-12órát alszik.
Leginkább az érdekelne, h más ad-e a tej/tápszer mellé még mást is este és reggel. Vagy ez tök normális egy ekkora gyereknél, h egyik pillanatról a másikra jóval kevesebbet eszik? Most nem is nagyon hízott, sőtt, talán semmit se. Tudom, h már sokkal többet mozog és ez befolyásolja a súlyát, de nem tudom, h ez így normális-e. Amúgy elég nagyétkű pedig. Ezért is furcsállom, h kevesebb tápit kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!