Hogyan szoktattátok a babátokat önálló játékra?
Figyelt kérdés
A kisfiam most töltötte a 3 hónapot. Eddig se volt nagyon el egyedül, de most napok óta egyre rosszabb. Nincs felkapkodva a gyerek és nincs egész nap kézben sem, de egyre többet van ébren és abban az időben egyfolytában szórakoztatni kell. Ha már a wc-re kimegyek is üvölt. Persze kimegyek, mert nem fogom magammal vinni, de nem vagyok híve, annak, hogy hagyjam sírni. Nektek hogyan sikerült önállóságra szoktatni?2011. nov. 30. 11:25
11/15 A kérdező kommentje:
Igen szoktam neki énekelni, meg zenét is kapcsolni azt szereti nagyon. De tagnap azt hiszem rájöttem mi a baj. Vagyis mit csinálok én rosszul. Mivel első baba, így nem igazán tudom, hogy miért gondoltam így, de már mindegy. Igazából tényleg annak volt igaza, aki azt mondta, hogy hagyni kell. Én voltam az, aki túlfoglalkoztattam az ekkor gyerekem. Már tegnap este óta teljesen másképpen próbálom csinálni.
2011. dec. 1. 11:48
12/15 anonim válasza:
jjaaa, első gyerek.. hát igen, lassan rájövünk, milyen hihetetlenül okosak (csak tettetik magukat, hogy olyan tehetetlenek) és huncutok, pillanatok alatt ujjuk köré csavarják a fáradt, aggódó anyukát :)))
ezt ismered? Karinthy egy csecsemő naplója:)))
13/15 A kérdező kommentje:
Nem is merem, de baromi jó! :-))) Nagyon komoly, és ki tudja, talán tényleg így van :-) De a férjemnek jó kis karácsonyi ajándékot fogok belőle csinálni. :-)
2011. dec. 1. 12:27
14/15 anonim válasza:
Örülök! És annak is, hogy az első időszak, első 2-3 hónap természetes szorogásai( hiszen olyan sok újdonsággal is meg kell ismerekedni a szülőknek és az empátia fokozatosan alakul ki, hogy megértsék a szavakon kívüli jeleket) kezdenek oldódni benned, és egyre inkább helyet adva örömnek, hogy hozzátok érkezett ez a kis csoda, ajándékként:)))
15/15 A kérdező kommentje:
Tényleg így van. Olyan sok a szorongás. Hogy vajon mit szeretne? Hogy ne rontsam el! Hogy szellemileg, testileg, lelkileg egészséges felnőtt legyen. Hogy ne nőjön a fejünkre, de bízzon bennünk. Nehéz ez, de szép feladat.De legalább rájöttem, hol a hibázok :-)))
Köszönöm a kedves szavakat :-)
2011. dec. 1. 12:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!