Hogyan szoktattátok a babátokat önálló játékra?
Olvastam egy gyermekpszichológus tanácsát:
Az anyuka csak azt tegye meg,azt engedje már a pici babának is,amit később is meg akar engedni neki. A babák úgy viselkednek,ahogyan szoktatják őket. Egy kis sírás még egyetlen babának sem ártott meg.
túl vagy a nehezén:) mostantól egyre inkább figyelni fog a világra, minden érdekes, megismerendő! Hogy tudjon önállóan? hagyni kell, csendes, tiszta helyen (hamarosan nagyobb hely kell, biztonágosan lezárt szobasarok, biztonságos, esztétikus tárgyak)
te csak figyeld, milyen érdekes, ahogy ismerkedik a tárgyakkal, forgatja, "megkóstolja", eldobja érte megy, dobozba berakja-kiveszi, újra forgatja...
Hihetelenül nagy munkát végez! ne zavarjuk!
tévedés, hogy őkelmét szórakoztatni kellene, hagyni kell.
Az utolsónak!
Ha otthagyom a babám, akkor sír, és nem csak úgy immel-ámmal. Én hagynám, ha szeretné, hidd el.
Pedig néha csodákra képes,ha hagyjuk egy kicsit sírni,megnyugodni-egyedül!
Én a hordozót is előszeretettel használom,a földre teszem,bele teszem a kicsit,fel szoktam kötni egy plüss figurát a fogójára,amit nézeget,ha rugdos,akkor a hordozó mozog,és akkor a plüss is himbálózik rajta,így szórakoztatja magát a kicsi :-) és így még lát is ha nem érek rá,esetleg mosogatok,főzök,közben beszélek hozzá. Egyszer főzés közben még pogóztam is neki,csak nagyokat mosolygott :-)
Üdv:3 gyermekes
Hát ma hagytam, kétszer is. A végén már lila volt a feje. Nem hiszem, hogy ez nálunk bejön, már mint a sírni hagyás.
Nekünk van pihenő székünk is. Én is kiviszem a konyhába, van felkötve csörgő is, de max 2 perc. Addig tetszik neki, aztán vége. Biztos bennem van a hiba, de még eddig nem jöttem rá a titok nyitjára :-(
3-as vagyok, és mint a 6-os 3 gyerkőccel.
Na, igen, nem jöttél még rá a titok nyitjára. De most jön csak, amikor erre lehet,a következő félévben, eddig nagyon picike volt. Majd kísérletezel, hogy lehet kicsit egyedüli, csendes nyugodt környezetben lévő játékra venni. Hidd el, nagyon jó, nemcsak neked, neki is: később is elmélyültebben tud foglakozni a dolgokkal.. mi már látjuk, az iskolában is..
Az jó, ha úgy tudod elhelyezni, hogy amíg te tevékenykedsz, dolgozol, ő nyugiban játszhat, de többnyire a látómezejében vagy. Jó szokott lenni, ha már nagyobb, csúszik, mászkik, és vannak olyan rácsok, amivel le lehet pl.a kisszobát zárni, de átlát, és nyugodtan játszik. De ezt mindenki csak egyénileg tujda kialakítani, a körülményektől függően. Arra is legyen lehetősége, minden mozgásformát végig tudjon próbálgatni, fordulás,gurulás,kúszás, mászás, mert ez is fontos nagyon.
Türelem, meg lesz a megoldás, és gyönyörködve figyelheted, hogy fedezi fel a világot!:))
Próbáltad már,hogy valamilyen zenét kapcsolsz Neki? Akkor hogy viselkedik?
Üdv:3gyerkőcös
..vagy inkább, dudolászol, énekelsz kis egyszerű dalokat -hogy figyel!- és egy idő után leteszed- látóterében maradva éneklve teszed a dolgaidat- hihetelenül figyel és a hangod megnyugtatja..:)))
-a másik3gyerköcös:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!