Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én vagyok hülye vagy a védőnő?

Én vagyok hülye vagy a védőnő?

Figyelt kérdés
2 hetes a kisfiam,gyönyörűen süt a nap,3 fok van.Itt volt ma védőnő és mondtam neki,hogy kiviszem vagy 10 percre a teraszra...majdnem elájult,hogy még nem szabad???De miért nem?
2011. nov. 29. 11:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
46%
Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy nem szabad 6 hetes korig kivinni a babát, max pár percre ablakot nyitni mellette, állítólag a fokozatosság a lényeg. Ilyen hidegben én nem vinném ki az biztos. A mi babánk májusi volt és 4-5 hetesen vittem sétálni, mert akkor már 20 fok feletti szép idő volt, előtte meg szoktattam 5 majd 10 percet a teraszon.
2011. nov. 29. 11:31
 12/35 anonim ***** válasza:

3 fokban nem vinném ki, tök mindegy mennyire süt a nap.

Nyáron az egy-két hetes babával sétáltam már órákat, de télen két hetest nem vinnék ki.

Tegnap, mikor volt vagy 20 fok, akkor ki lehetett volna vinni, egy kicsit, de 3 fok nem túl sok.

13/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is.Egy nagyon jó környéken lakunk(erdős),nincs forgalom,még ház sem nagyon.Van egy totál szélvédett nagy teraszunk,ahová odatűz a nap.Állítom,hogy ott még több is van 3 foknál.
 14/35 A kérdező kommentje:
Nálunk tegnap 0 fok volt és iszonyat köd egész nap :(
2011. nov. 29. 11:32
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

Ja és egyébként hol van az a friss téli levegő?

A hegyekben?

Városban, falun biztos nincs. Hiszen városban az autók, falun a tüzelők nyomatják a káros anyagokat ezerrel a levegőbe.

Ja persze olyan helyen, ahol mindenki gázzal fűt és nem járnak kocsik, el tudom képzelni a friss téli levegőt.

Még a szellőztetést is érdemes megfontolni.

2011. nov. 29. 11:33
 16/35 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg ilyesmiket hablatyolnak a védőnők. A csecsemősök az intenzív osztályon pedig teljesen mást. Na mindegy. Ugyan nekem nem téliek a gyerekeim, de az első (július végi születésű) 1 hetesen, a második (szeptember végi)6 naposan és a harmadik is 6 naposan már sétált babakocsiban az időnek megfelelően beöltöztetve/vetkőztetve. Az intenzívesek azzal magyarázták a téves szokást, hogy ugyan az a levegő van kint, mint bent. Max. más a hőmérséklet, de arra van a ruha nem?
2011. nov. 29. 11:35
 17/35 anonim ***** válasza:
13%

Jó, akkor az összes védőnő hülye, és ne hallgassatok rájuk!

Vidd ki az újszülöttet, biztos stramp kisgyerek lesz belőle. Ha meg nem éli túl, kap egy tüdőgyuszit, akkor meg nem életrevaló..

(ez a többiek véleménye, legalábbis ez jön le...szóval ne engem pontozz le)

Szumma: én nem vinném ki. Nem ér annyit 5 perc séta, hogy megfázzon, és egy hétig éjszakázz vele, mert nem kap az orrán levegőt, vagy kórházba kerüljön.

2011. nov. 29. 11:35
 18/35 anonim ***** válasza:
60%
Szia, a fiam szeptemberi volt, 4 naposan már volt kint 1-2 percet, aztán naponta egyre többet. Sosem volt semmi baja, sőt, kirobban az egészségtől, talán ha egyszer volt taknyos életében. A lányomat is vittem már 1 hetesen, hiszen nem ülhetünk otthon a nagyobbal, csak mert van egy kicsi. Szerintem a 2 hét kicsit túlzás, egyébként meg a kórházból hogy a túróba hozod haza, nem kint az utcán? Szerintem ha jól felöltözteted, nagyon jót tesz neki a levegő. A védőnő biztos tud sok dolgot, de hogy sok hülyeséget mondanak, az tuti. Az ösztöneidre hallgass.
2011. nov. 29. 11:38
 19/35 anonim ***** válasza:
Mi ez a csúcsdöntögetés kérem!!! 4 naposan? Jó,az enyém is volt kint négy naposan,mert akkor engedtek haza a kórházból,de nem hinném,hogy ez jól esik a babának...
2011. nov. 29. 11:44
 20/35 anonim ***** válasza:
92%

Legyen döntetlen.

Hülye, aki kiviszi a gyerekét-azok szerint akik nem tennék. És te is a védőnő szerint, nyilván.

És hülye, aki nem viszi ki-azok szerint akik kivinnék. Mint a védőnő te szerinted.

Csupa hülyéből áll az ország. Mondjuk ezt mutatja az összes valóságshow is.

És van erre egy jó mondás is:

Együnk sz@rt, több millió légy nem tévedhet.

(Úgyhogy azok is tévedhetnek nagyot, még ha többségben vannak is, akik 4 naposan 0-3 fokban sétáltatták a gyereküket. És lehet igaza a védőnőnek, még ha egyedül is van a véleményével.) Meg persze fordítva is lehet.

2011. nov. 29. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!