Én vagyok hülye vagy a védőnő?
Előző vagyok..nah hogy ne én legyek a gonosz:
7.Az első egy-két hétben az újszülöttet nem visszük sétáltatni. Nyáron, ha jó idő van, akkor ezután már lehet, de csak fokozatosan. Először nyitott ablak mellett szellőzik, majd kint, 5 percről fokozatosan növeljük az időtartamot. Szélben nem szabad kivinni.
De itt a teljes leírás, szerintem van mit tanulnod:(ha már a védőnéninek nem hiszel)
Lehet nem az én gyerekem,akit látott már,de a szoptatásban sem tudott tanácsot adni:(
Úgyhogy fenntartásokkal vagyok iránta...
Köszönöm a válaszokat:)
Mikor az é babám született, hasonló idő volt. 2 hetesen szépen felöltöztettem, és kinyitottam az ablakot és odatoltam babakocsiban. Nekem sem ajánlotta még a doki sem, hogy kivigyem.
Merre laktok? Mert ha szmog közelben, akkor az ablakot sem nyitnám rá. Én várnék még vagy 2 hetet, de ez én vagyok. :)
Kedves 5-ös! Ha én mindig hallgattam volna a védőnőre, a gyerekemnek nem lenne rendben a mozgása, és sosem derült volna ki, hogy allergiás a szójára. Nem tévedhetetlenek Ők sem. A régi védőnőm pl. 3 hónaposan már főzelékkel akarta etettetni a babámat. De lenne még jó néhány hasonló példám.
De hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem simán ki lehet vinni a babát pici korban is, ha megfelelően felöltözteted, és szélvédetté teszed a babakocsit. Ez a kérdés fel sem merül olyan anyákban, akiknek vannak nagyobb gyerekei is, hiszen Őket hozni, vinni kell az oviba, suliba, és ha nincs segítség, ez csak a picivel oldható meg. Nekem néhány napos koruktól mindenhová vinnem kellett Őket, és 3-an közülük téli gyerekek. Soha nem lett semmi bajuk. Azt meg nem hiszem, hogy az elsőszülöttekre más szabály vonatkozna, vagy kevéssé lennének ellenállóak.
Abszolút Neked van igazad, jól felöltözteted és nyugodtan sétálhatsz vele kint a friss levegőn.
Hasonlóan jártam én is a védőnőnkkel, kisfiam téli baba, de 1 hetes korától csak kint tudott napközben aludni a babakocsiban.Szóval az egész telet kint töltötte, esőben, hóban, igaz -5 fok alatt nem vittem ki, de ilyen nem is sokszor volt.
3-4 órákat aludt kipirosodott pofival a januári hidegben, jól bebugyolálva, imádta.1 hetes korától 4 hónapos koráig ez így ment, aztán amikor jött a meleg már nem aludt többet kint a kocsiban.
De egy nagyon stramm, erős gyerek lett belőle, még taknyos sem volt soha, duzzad az egészségtől.
Szóval minden nap vidd ki a gyerekedet, meglátod sokkal ellenállóbb, egészségesebb lesz, az enyém 2 hetesen már javában több órát töltött a friss téli levegőn!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!