Lehet babámnak le van nőve a nyelvféke. szopni tud jól, de a kanalazás nem megy jól. fel kell vágni neki?
Azt simán lehet látni, ha le van nőve a baba nyelve. Azt a kis hártyát nézd meg, ami "tartja" a nyelvet.Ha nagyon közel van a nyelv elejéhez a kiindulási pont, akkor le van nőve. Na, remélem érthetően írtam:)
Ha te nem tudod megállapítani, mutasd meg a dokinak vagy védőnőnek legközelebb.
Az, hogy nem tud kanálból enni, nem a lenőtt nyelv oka.
Kisfiamnak is le volt nőve a nyelve. Ő még szopizni sem tudott emiatt, mégsem vágták fel neki a kórházban:(
10 hónapos volt, amikor a gyerekdoki nyisszantott, azóta elég nagy szája is lett, be nem áll a szája:)
Nekünk felvágták a nyelvét:)))) 3 hónapos sem volt, nem fájt Neki egyáltalán, legalábbis ezt mondta az orvos. Nem vérzett és valóban nem sírt sokat a fiam.
Ne aggódj, semmi durva. Azóta mégjobban pödöríti, amikor sír.
hívtam a dokit. hétfőn felcsípni neki:(
uram ég!! tiszta ideg vagyok!!!
Szia!
Második vagyok...
Nyugi, ne félj, tényleg nem fáj neki!
Írtam, enyém 10 hós volt, amikor felvágták neki. Én kimenekültem a dokitól, anyukám fogta a "műtét" közben a kisfiamat. Pár percig vérzett neki a nyelve, de utána már cumizott, vette a szájába a játékait, és fél óra elteltével már evett is.
Az igaz, hogy minél nagyobb, annál jobban megviseli őket, de itt az akár 2-3 éves gyerekekről van szó, nem az 5-6 hónaposokról. Évek alatt elég jól megvastagodhat a hártya, amit nehezebb elcsippenteni, de ilyenkor sem igazán a fájdalom miatt viseli meg a gyerekeket, hanem maga a procedúra...
Ismerek olyan kisfiút, akinek még 6 évesen sem vágták fel a nyelvét, mert a szülei féltették tőle. Mostmeg nem tud normálisan beszélni...
Nyugi!!! Ne félj! Egy jó tanács, hogy vigyél egy pelust, vagy egy rongyot, amit kidobsz, mert ha esetleg vérzik utána a nyelve, akkor törölgetni kell a kis szájaszélét.
Majd írd meg, hogy sikerült a "műtét" :)
Nem kellett felvágni!!!!!!!!!!!!!
annyira nincs lenőve, h ez gondot okozna.
akkora kő esett le a szívünkről!!!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!