Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aggódnivalóm?

Van aggódnivalóm?

Figyelt kérdés
3 hós babám combján nem szimmetrikusak a ráncok. A dokinéni szerint lehet csípőficam jele. Dec. 6 ra kaptunk időpontot az ortopédiára. Addig is hordjuk a terpeszpelust.Aki volt hasonló helyzetben, mi lett a végeredmény?
2011. nov. 27. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
rendbejött teljesen sok torna, nekünk a terpeszpelust nem állta
2011. nov. 27. 16:57
 2/11 anonim ***** válasza:
A hurkaknak szimmetrikusnak kellene lennie?
2011. nov. 27. 18:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen van. Három hónaposan már viszonylag késő kezelni. 99% hogy rendbejön, ha tényleg gond van vele (lehet hogy nincs baj, a ránc asszimmetria csak az egyik jele lehet a csípőproblémának), de tovább kell kínlódni vele mint ha hamarabb kezelik. Elsőre ne hallgass. Ha terpeszpelust vagy kengyelt kap, azt hordani KELL! Mert lehet szerencsétek és elég lehet a torna is, de ha kevésbé vagytok szerencsések, egy életre megnyomorodhat a gyerek. Bocs, de az első válaszolóhoz hasonló nagyokosok, akik kényelmi okokból nem hordják a terpeszt vagy a kengyelt mindig kiakasztanak. Sajnos azok akik nem voltak szerencsések, nem írnak itt, hogy nyomorék lett a gyerekük, vagy fájdalmas műtéteken esett át, mert anyuka nem adta rá a terpeszt.
2011. nov. 27. 22:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen, bár tény, hogy ilyenkor fennáll a gyanú. Nekem sem voltak szimmetrikusak, és mégsem voltam csípőficamos, bár a medencecsontjaim nem egyforma magasságban vannak, kb. 1 cm. eltérés lehet, de a lábaim egyforma hosszúak.
2011. nov. 27. 22:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is ráncasszimetria volt, nem paráztattak minket csípőficammal. Terpeszpelust kellett hordani, ezen kívül semmi más teendő és gond nem volt.

Már 20 hónapos és semmi baja!

2011. nov. 27. 23:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem feltételen jelent bajt, dokim mondta. Viszont hogyhogy eddig nem voltatok ortopédián? Már 4-5 hetesen vinni kell az első szűrésre a babákat, az enyém 4 hetes korától 6 hétig terpeszpeluban volt éjjel-nappal!!!Meg tornáztatni kellett, és rendbe is jött.
2011. nov. 29. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Az enyémnek is aszimmetrikusak a combredői, fel is merült a gyanú, de a terpeszpelus kb. 3x volt rajta.

Most 8 hónapos, nincs baja.

2011. nov. 29. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak sem szimmetrikusak a hurkái a combjain, de eddig senki nem mondta, hogy ez gond lehet. Gyerekorvos minden alkalommal megnézi a csípőjét, 6 hetesen voltunk ortopédián is, ott sem találtak semmi. A fülembe ültetted a bogarat, most lesz 4 hónapos.
2011. nov. 29. 16:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Minket nem küldtek 6 hetesen ortopédiára. Azt mondta a dokinéni és a védőnő is (aki egyben a férjem húga), hogy 3. hetes korától 3 hónapos koráig hordjuk a terpeszpelust, és amikor betöltötte a 3 hónapot, akkor kapunk egy beutalót a dokinénitől az ortopédiára. Így így történt, jövő héten megyünk. Amúgy minden tanácsadáson megvizsgálja rendesen a dokinéni. A terpeszpelust meg minden babának kell(ene)nálunk legalábbis viselnie megelőzésképpen, mert könnyebb most helyrehozni egy esetleges csípőproblémát, mint 3 hónapos kora után kelljen viselnie, amikor már a baba mozgását is korlátozza.

Sajnos könnyen bepállt a babám feneke a terpeszpelustól, így én sem raktam fel állandóan a babámra, most viszont aggódok egy picit.

A ráncasszimetria a csípőficam egyik esetleges jele lehet, de nem minden esetben az.

2011. nov. 29. 17:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk azt mondták rendben van a csípője,doki gyógytornász.Aztán én magán úton mégis kiharcoltam egy beutalót uh-ra (mert sajnos a családban már előfordult,hogy jónak mondták és sajnos már csak felnőtt korára derült ki,hogy még se és azért fáj itt ott).a lényeg,hogy a picúrunk a jónak mondott csípőjére azonnal kengyelt kapott.Szerencsére nem sokáig kellett hordania,mert időben voltunk,és nagyon gyorsan javult!
2011. nov. 29. 18:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!