Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hete nem volt széklete...

1 hete nem volt széklete anyatejes babámnak. Ez normális?

Figyelt kérdés
Szerintem engem jobban zavar mint őt... Lázmérőzni próbáltam, semmi eredmény. 12 hetes!
2011. nov. 27. 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:
nem ! ez nem normalis! vidd surgosen orvoshoz!
2011. nov. 27. 11:50
 2/8 anonim ***** válasza:
igen,teljesen normális, ne aggódj.
2011. nov. 27. 14:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Némelyek szerint normális akár a 10 nap is, de saját tapasztalatunk szerint nem az. fiamnál is voltak ilyen gondok és ő néha szenvedett is tőle. mindenesetre ami ilyenkor kijött belőle segítséggel (glicerines kúp), az sem állagra, semm mennyiségre, de legfőképpen szagra nem volt tekinthető normális anyatejes kakinak :-( 4-5 napnál tovább nem érdemes várni, a hozzátáplálással meg valószínű megoldódik amjd ez a gond, ha esetleg tartóssá válna
2011. nov. 27. 14:03
 4/8 anonim válasza:

Az én babám 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, előfordult, hogy majd két hétig nem volt széklete.Átlagba 4 hónapon keresztül 10 naponta volt tele a pelus, de emellett babám teljesen kiegyensúlyozott volt, nem fájt a hasa, nem volt nyűgös,és mellette durrogtatott.Orvosnál voltunk, ő is a glicerines kúpot ajánlotta,de nálunk is inkább engem zavart a ritka széklet, mint a babámat.A hőmérő és a kamilla nekünk sem jött be.Mivel nem tápszeres a babád, szerintem nincs vele gond.

8 hónapos baba anyukája

2011. nov. 27. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk volt ilyen, szintén csak anyatejes baba, olyan 2-3 hónaposan. Elvittem orvoshoz,, probiotikumot írt föl, amit nem adtam neki, miútán egy másik orvossal is konzultáltam, illetve glicerin kúpot javasolt. A kúpot megvettem, de mielőtt használtuk volna, már volt is széklete. Én úgy tudom, hogy anyatejes babáknál ez elő szokott fordulni, nem feltétlen jelent gondot. Ha a babád vidám, nem fáj a pocija, nem puffadt, olyan a viselkedése, mint máskor, akkor nem feltétlen van baj.

És egy tippet adok még neked, egyél reggelire műzlit joghurttal, illetve a nap folyamán jó sok szoptatós teát igyál, nálam bevált.

2011. nov. 27. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Normális. Nálunk 9 nap volt a legtöbb. Én nagyon izgultam. Szélcsöveztem, tornáztattam, itattam, semmi. Doki, azt mondta, nincs tele a pocakja, bedolgozta az egészet. Szépen gyarapodott is. Úgyhogy ne aggódj, és mostmár tapasztalatból mondom, hagyd a lázmérőzést. Ne is kínozd szegényt. Ha kakálnia kellene, de nem tud, úgyis látnád rajta.
2011. nov. 27. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen ez normális,én is így voltam a második gyermekemmel.Ha a szelek mennek akkor semmi gond.nálunk7-9 naponta volt széklet,de a babának jó kedve volt így a gyermekorvos azt mondta semmit nem kell tenni,főleg hőmérőzni.Ez addig tartott amíg csak anyatejes volt.Amint elkezdtünk mást is enni rendesen minden nap lett széklete.Azért nincs minden nap még szopik mert az anyatejet teljesen feltudja használni a szervezete ,nekünk ezt mondta a gyerekorvos.
2011. nov. 28. 08:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Glicerines kúpra gondoltam én is, kipróbálom. Jó kedvű baba, a pukik is mennek rendesen :) Akkor megnyugodtam :)
2011. nov. 28. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!