Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » D vitamin hiány? Nem jól adom?

D vitamin hiány? Nem jól adom?

Figyelt kérdés
7 hónapos lesz a kisfiam és tegnap voltunk orvosnál. Azt mondta, hogy kicsit kifelé állnak a bordáig ami D vitamin hiánytól szokott lenni. Pedig én 2 hetes kora óta mindennap (1-2 nap volt max. mikor kimaradt) adom a Vigantolt, közvetlenül a szájába csepegtetem. Igaz, hogy sokszor a nyelvére megy a csepp, de gondolom ez nem baj, ugyanúgy a szájába kerül. Volt ilyen másnak is? Nem értem miért lehet...

2011. nov. 26. 19:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt akartam írni, szájba csepegtetve. Az idézett oldal kérdezz-felelek részében több helyen is le van írva.
2011. nov. 26. 21:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A D-vitamin legnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át.

Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.

Tehát a tápláléknak fontos a zsírtartalma, ami ehhez kell (anyatejben is van).

"A zsírban oldódó vitamin felszívódásához megfelelő zsírbevitelre, és kielégítő epeműködésre van szükség."

Nem a kanálban oldódik ki a vitamin, az csak ahhoz kell, hogy nyomon tudd követni, bejut -e a szájába. A szervezetben oldódik ki, később.

2011. nov. 26. 21:52
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az orvos mindig rákérdez, hogy közvetlenül a szájába csepegtetek - e. Mondtam, hogy igen, és azt mondta, hogy az úgy jó, úgy kell.
2011. nov. 27. 07:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

20:31 es válaszoló vagyok

Azért elég érdekes,hogy az orvosok véleménye is megoszlik rajta. Bár lehet kétértelműen is fogalmazni,mert ha belecsepegtetsz aszájába és után aszopizik akkor oké, valószínűleg elérted a célt. De ha napközben eszedbe jut,hogy nem kapott még, és belecsepegtetsz a szájába és ennyi,tulajdonképpen akkor is elvégezted amit az orvos kért, mert a szájába csepegtettél, de nem fog felszívódni.

Én úgy gondolom nem nagy fáradság egy csepp anyatejet kifejni a kiskanálba, belecsepegtetni és úgy odaadni. De ez az én véleményem. Én nyugodtabb voltam így. Biztos ami biztos!!!

2011. nov. 27. 10:54
 15/15 anonim ***** válasza:

nekünk is mondtak ilyet. na jól beparáztunk és elmentünk röntgenre és vérvételre és tökéletes volt mindene semmi d vitamin hiány.

amúgy a csuklónál röntgenezik pont azért , mert ott látható igazán ha gond van.

Harcolj ki egy kivizsgálást, mert azért nem árthat.

És elmondanám, hogy igenis lehet közvetlenül szájba cseppenteni, mi sajnos 4 orvost is megjártunk akik egybehangzó véleményen voltak.

Minden jót

2011. nov. 27. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!