D vitamin hiány? Nem jól adom?
A D-vitamin legnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át.
Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.
Tehát a tápláléknak fontos a zsírtartalma, ami ehhez kell (anyatejben is van).
"A zsírban oldódó vitamin felszívódásához megfelelő zsírbevitelre, és kielégítő epeműködésre van szükség."
Nem a kanálban oldódik ki a vitamin, az csak ahhoz kell, hogy nyomon tudd követni, bejut -e a szájába. A szervezetben oldódik ki, később.
20:31 es válaszoló vagyok
Azért elég érdekes,hogy az orvosok véleménye is megoszlik rajta. Bár lehet kétértelműen is fogalmazni,mert ha belecsepegtetsz aszájába és után aszopizik akkor oké, valószínűleg elérted a célt. De ha napközben eszedbe jut,hogy nem kapott még, és belecsepegtetsz a szájába és ennyi,tulajdonképpen akkor is elvégezted amit az orvos kért, mert a szájába csepegtettél, de nem fog felszívódni.
Én úgy gondolom nem nagy fáradság egy csepp anyatejet kifejni a kiskanálba, belecsepegtetni és úgy odaadni. De ez az én véleményem. Én nyugodtabb voltam így. Biztos ami biztos!!!
nekünk is mondtak ilyet. na jól beparáztunk és elmentünk röntgenre és vérvételre és tökéletes volt mindene semmi d vitamin hiány.
amúgy a csuklónál röntgenezik pont azért , mert ott látható igazán ha gond van.
Harcolj ki egy kivizsgálást, mert azért nem árthat.
És elmondanám, hogy igenis lehet közvetlenül szájba cseppenteni, mi sajnos 4 orvost is megjártunk akik egybehangzó véleményen voltak.
Minden jót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!