Hogyan lehet ápolni egy 8 hónapos baba fogait?
Nekem nem nyomott a kezembe semmit a védőnő, de fogtam egy babafogkefét, tettem rá egy picike babafogkrémet és megsúroltam a lányom fogait.
Semmi extra, csak egy kicsit átdörzsölöm a fogakat. Az elején szerette, aztán nem nagyon engedte, most megint szereti és elkéri a fogkefét és magától is rágcsálja, miután én megdörzsöltem neki.
Ha adtál volna hálapénzt még házhoz is járna, hogy megmossa!
Legközelebb ne feledd a boritékot (20 ezres helyett antraxxal megtölteni)!!
Ha babafogkrém (mint pl. a Nenedent), akkor azt akár le is nyelheti.
De van aki az első évben csak vízzel és fogkefével mossa a fogakat, a lényeg, hogy megdörzsölöd egy kicsit, és így hozzászokik a fogmosáshoz a baba.
Fogkrém a fogkefére, fürdés után, törülközőben a csap mellé ül, és már ha közelítek a fogkefével, tátja a száját. Mondom, hogy áááá. Kétszer átmegyek alul felül (egy nagyon pici fogkrémmel), és kész. :) Még sima vízzel is egyszer.
Természetesen nem tud köpni még.
Ha még nem ül, hasra is fektetheted, ha van ott hely, vagy pelenkázón egy pohár vízzel, fiam imádja közben nézni, ahogy folyik a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!