Szerintetek jól csinálom az éjszakákat a babámmal?
Éjjel sosincs játék, meg ilyenek.
Odaveszem magamhoz az ágyba, simogatom.. Bár szerencsére ilyet a babám rég csinált.
Mondjuk az én gyerekeim csak akkor nem aludtak éjszaka, ha valami bajuk volt (hasfájás, szélgörcs ilyesmi), egyébként szopitól mindig visszaaludtak.
Az jutott eszembe, hogy nappal nem alussza-e túl magát esetleg?
Ja, egyébként jól csinálod szerintem, TV-zés elég nagy butaság, még jobban hozzászokik...
2.
Éjjel soha semmi "zavaró" dolgot nem csináltam. nem volt játék, tv-zés, rádiózás, sőt fel sem kapcsoltam a lámpát (max. egy kis fényjelzés volt, ha pelusozni kellett). Az a jó, ha éjszaka nem éri sok inger a babát!
Nem is igazán beszéltem hozzá, csak simogattam, magamhoz vettem, vagy a kiságyba tettem és úgy simogattam őt.
Lehet, hogy nem álmos, mert van ilyen is, de egy kis kitartással szerintem meg fogja tanulni, hogy este csend és nyugalom van, és aludni kell. Csak most türelem kell, lehet ez most egy ilyen időszak, amit túl kell élni.
Lányomnál volt, hogy csak betettem kiságyba és félhomályban láttam, hogy nézelődik, elvan, de nem nyöszörgött, nem sírt. Olyankor hagytam őt, nem mentem oda és nem simogattam. Volt, hogy egy idő után így vissza is aludt.
Ha nyűgös volt, akkor viszont sok mindent bevetettem, de az a baj, ha mondjuk fáj a hasa vagy valami, akkor tényleg nehéz lehet szegénykének aludnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!