Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy érti, hogy mikor...

Ki hogy érti, hogy mikor indult el a baba?

Figyelt kérdés

Beszélgettem 1-2 anyukával, s kiderült, hogy a "mikor indult el a babád?" kérdést sokan úgy értelmezik, hogy megfogták a gyerek egy vagy két kezét, és jött mellettük vagy előttük a baba.

Én úgy értelmezem az elindulást, hogy a baba önállóan, kapaszkodás nélkül egyszer csak elindul.

Sokszor olvasom itt is, hogy 10 hós korban elindult a baba, akkor azt ki hogy érti?

Nálatok amúgy hogy volt?

Köszi, érdekel!:)

2011. nov. 21. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Soha nem vezetgettem egyik gyerekemet sem. Nem is használ a gerincének,és nem tanul meg egyensúlyozni és esni. A járáshoz mindkettőre szüksége van.

Akkor indul el a baba,ha önállóan teszi meg a lépéseit,minden segítség nélkül.

2011. nov. 21. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy értem, ahogy te.

Nem tudom másnak, hogy van, de annyira átmenetet képez mindenben a mozgásfejlődése. Egyszerűen nem tudom azt mondani, hogy "most" kezdett el ezt vagy az csinálni.

Mert lehet, hogy megtesz 1! lépést így és utána elesik, ezt nem csinálja még sokáig, az igaz, hogy illik a leírásra, de még mindig nem lehet azt mondani, hogy jár

2011. nov. 21. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vezetgettem a gyerekeimet, és mindegyik először csak lépegetett valami mellett, majd egyszer csak ELINDULTAK. Ekkor már nem kapaszkodtak, és mentek rendesen, nem csak egy-egy lépést. Pontosan tudom, hogy lányom a szülinapján, fiam előtte egy héttel indult el!
2011. nov. 21. 10:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Én vezetgettem a lányomat az elmúlt hónapban, mert igényelte, hogy sétáljunk vele. Gyakorlatilag alig kellett fogni a kezét. Múlt héten elkészült a szobája, ahol csak padlószőnyeg van, pont 1 hete hétfő reggel tett 2-3 bizonytalan lépést teljesen egyedül, és 1 hét leforgása alatt teljesen önálló lett. Már nem csak a saját szobájában közlekedik két lábon, hanem bejárja az egész lakást. Ahol bizonytalan, ott még megkapaszkodik ajtófélfában, bútorban, és úgy lépked. De egyre kevésbé kell neki bármi. Az az aranyos, amikor úgy érzi, a macijába kapaszkodik, és nagyon ügyesen megy vele. :-)) Szóval én azt mondom, hogy 15 hónaposan indult el, habár már 13 hónaposan ő is tolta a babakocsit velünk és úgy lépegetett. De az igazi elindulásnak szerintem is az számít, amikor önállóan megy.
2011. nov. 21. 10:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom ahogy te.Arra lehet mondani hogy elindul egy baba ha önállóan megy.
2011. nov. 21. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó vagyok még annyit hozzáfűznék.Én vezettem a kislányomat.És semmi baja a gerincének,és esni is megtanult.
2011. nov. 21. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Olvastam egy ortopéd orvos cikkében, hogy akkor indult el a baba önállóan (hivatalosan), ha már önállóan fel is tud állni, nem csak tesz 1-2 lépést (átfog) két bútor között. A nagyobbik fiam pl. 14 hónaposan önállóan, kapaszkodás nélkül felállt, rá pár napra megtette az első önálló lépéseit, aztán napról napra többet. A kisebbik 11 hónapos kora óta megtesz 2-3 lépést, ha csalogatjuk, vagy 2 bútor között, de ez még messze nem elindulás. Bár már nagyon várjuk, egyszer csak hátha végre ő is elindul, úgy igazán (12 hós múlt) :-).
2011. nov. 21. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!