Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire kell figyelni, ha ilyen...

Mire kell figyelni, ha ilyen melegbe viszem ki a babát sétálni?

Figyelt kérdés
Kislányom két hónapos, arra lennék kíváncsi, hogy kivihetem-e a nagy melegbe, mivel kenjem be az arcát, ha sütné a nap, honnan tudom, hogy szomjas-e, mennyire kell felöltöztetni? Eddig csak anyatejes,próbáltam vízzel itatni, de nem tetszett neki, hogy szoptassam meg, ha olyan helyen vagyunk, hogy nincs rá lehetőség és szomjas?
2009. máj. 11. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:

az én kislányom egy éves, de még mindig nem nagyon merem kivinni a nagy melegbe. tavaly pont nyárom volt olyan picurka mint a te babád. úgy oldottuk meg a levegőzést, hogy reggel korán elindultunk sétálni, bevásárolni, aztán csak akkor vittem ki, ha már lehült a levegő. forró nyári napokon csak 7 óra után tudtam kimenni vele.8-kor vittem be fürdeni és utánna aludt. ha melegben mész vele, takard le a babakocsit fehér ruhapelenkával, az hűvösen tartja és nem is szívja a napot! Ja és én nem kentem semmivel, de nap sem érte, esetleg a kis lábikóját.:)

jó babázást!!!

2009. máj. 11. 10:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Hawaiian Tropic naptejet vettem éppen tegnap, 200ml, 2800 forint a DM-ben, 50+ faktor, és UVB és UVA ellen is véd. Biztos elég lesz jó darabig:) Ettől függetlenül ha tudod, intézd úgy, hogy ne érje napfény. De a biztonság kedvéért kend be valami ilyen cuccal.

Mecsek Baby teát szoktam neki csinálni, hogy legyen mit gyorsan elővenni, ha hirtelen kell, de eddig még sose kellett. Rendszerint kiöntöm az egészet. :) Ja, és nem mászkálok el vele messzire, max. 10 percnyi sétára az otthonunktól. hosszú ujjú body, rövid ujjú rugi, vékony sapka. Nekem mózeskosaras a babakocsim, abban szoktam kivinni, de ilyen melegben ha a hordozóban vinném ki, szerintem akkor sem adnék rá már mást.

7 hetes baba anyukája

2009. máj. 11. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
A babának a fejét ne érje a nap,én egy rongy pelenkát csiptetek fől a babakocsira.Ha melege van akkor sirni fog.Itatni amit elfogad,a fiam első perctöl ivott már a korházban is teát,a lányom viszont nem fogadott el semmit.Talán egy badyt adj csak rá,nállunk megint 30 fok van én már csak estefelé viszem ki.Az anyatejet cumisüvegben is elviheted magaddal,gondolom te is szivod etetések után.De aval itathatod ha szomjas,a lányommal voltam igy.
2009. máj. 11. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én babám nagyon nem bírja ezt a meleget, én is csak délután-estefelé viszem ki. Ruhapelenkát csiptetek a babakocsira, hogy ne érje nap. Egyébként rövidujjú body + kisnadrág, vagy van olyan body, aminek rövid ujja van és olyan mint egy egybe rövidnadrág + kiszokni. Szerintem nem jó, ha túlöltözteted. Max rá szoktam teríteni egy pelenkát még. Ja, és ha kint szomjas lesz, el fogja fogadni a teát vagy a vizet
2009. máj. 11. 12:18
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a pelenka jó ötlet, a vizet meg majd még megpróbálom akkor, mert nem szoktam fejni.

Ha szomjas lenne, vagy melege lenne akkor sírna?

2009. máj. 11. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon durván sírna! Az én fiam szinte megnyugtathatatlan olyankor. Ja, és ha melege van, akkor pici piros foltok kezdik beborítani, azok a melegkiütések. Biztosan észreveszed. A fejést meg próbáld meg, nehogy tejlázad legyen. Szoptatás után ha csak 10-et pumpálsz, már tettél valamit
2009. máj. 12. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!