Mi az az étel, amit soha/lehetőség szerint nem adnál a gyermekednek, mert az szerinted ártalmas?
Igen, én is ezek miatt nem értem. Mi az a picurka kis majonéz a szendvicsben? Ami hátrányát esetleg fel szokták hozni, hogy a hamburgerzsemlében van egy kis cukor, hogy édesebb legyen, de hát, az sem olyan sok. Attól sokkal több van egy csokiban, egy briósban, akármilyen péksütiben, vagy házi sütiben van ugyanannyi, vagy inkább még több.
A benne lévő marhahús, sajt, saláta, paradicsom meg egészséges. Halas szendvics is van, tortillatekercs volt régen ott a nagy kedvencem, ezek mind csupa egészséges finomságok. Grillezett húsok, zöldségek, pita.
Elmondanám, hogy tele van cukorral (mindegy, hogy zsömle, vagy hús). Továbbá, ugye nem hiszitek azt, hogy a sültkrumplit krumpliból vágják fel???
Keményítős porból van megcsinálva.
Akkor gondolom azt hiszitek, hogy fincsi marhahúsból van és a csirke is a csirke melléből. Vagy a mc nugets (nem tudom hogy írják), amit a gyerekek úgy szeretnek, lehet, hogy csirkéből van, de nem éppen olyan részéből, amit szívesen megennél. A Spektrumon láttam egy ilyen ismeretterjesztőt ami a boltban kapható panírozott csirkefalatokról szólt, de a Mc-is sem marad el mögötte: inakból, csontból, zsíradékból, minimális húsból (ami nem a csirke első osztájú része) és persze sok-sok ízesítőből, hiszen az ízének jónak kell lenni darálnak össze egy szép kis masszát. De gondolom ezt úgy sem hiszitek el. :(
Amúgy egy ismerősöm mesélte, hogy ismer egy emberkét, aki egy Mc-inek a tulaja és nem engedi a rokonait ott enni. Ez elég?
Amúgy beismerem én is ettem néha gyorskajákat, de nem sokat és amióta terhes lettem és még szoptatok is, (ez már majdnem 2 év) egyáltalán nem ettem ilyen helyen.
Vissza kérdeznék: miért gondoljátok úgy, hogy ezek az étkezdék nem károsak?
Nem akarlak kiábrándítani benneteket, de a legtöbb boltban kapható halrudacska sem látott sok halat, vagy legalább is a hal azon részeit amiből azt hiszitek, hogy abból készült. :(
De persze egyet értek azzal a hozzászólóval is, hogy a "normál" kajákban is ott a sok "E" betű meg egyéb nyalánkságok, de azért ahol lehet redukálom a káros dolgokat. :)
Párizsit nem adnék SOHA! Oviba ugyis eszik, elég is az. De szalonnát annál inkább. Mekibe évi egyszer elmegyünk, nem lesz tőle bajuk.
off: az első gyerekemet próbáltam tudatosan etetni, nem tiltottam semmitől, de jól meggondoltam és csak az egészségesnek hitt kajákat kapta. Ne mondjam 9 db E-re lett érzékeny.szóval tök mindegy. A tesónál abszolút nem figyeltem mit eszik, vagyis amit én eszek azt eszi, na meg ami ízlik neki.
Természetesen chipset kólát nem kapnak, de páriszit semmi körülmények közt nem vennék.
Igen, biztos vagyok benne, hogy igazi marhahúst tartalmaz, láttam annak idején, hogy a tortillatekercsben is igazi, nagy húsdarabok voltak. McNuggets-et még soha nem vettem, az lehet, hogy valami mócsingos részből van.
Sült krumpli gyorsfagyasztott, mint minden étteremben. (Jó, nem mindenhol, a Gundelben és egyéb 1. osztályú helyeken nem. :D) Nem tudom, hogy hogyan készül a gyorsfagyasztott hasábburgonya, lehet, hogy keményítőből, fogalmam sincs, de ettől még nem olyan egészségtelen.
Sok más hasonlóan egészségtelen dolgot is vesznek az anyukák.
Cukros húst, meg szendvicset nem árusítanak.
nincs ilyen étel, semmit nem ellenzek.
Például a szalonnát nagyon egészségesnek tartom, mert az agynak szüksége van rá. Nem véletlen a józan paraszti ész és nem bánom ha a gyerekeimnek lesz. Persze nem minden reggel és nem oldalszám. De havonta egy vasárnap, egy-egy szelet, hiszem, hogy kimondottan hasznos. Mint a zsír és a vaj is.
A Mekibe vittem a gyerekeimet, 5 évesen és szó szerint elsáápadt és majdnem elhányta magát az ott feltálalt ételnek nevezett dologtól-de ezt sem tiltom.
A gumicukor és a többi ki tudja micsodát is kaphatnak, ha úgy alakul, mert azokban meg pont az a jó, hogy károsak. És a káros iránti szenvedélyét élje ki így a gyerek.
Úgyhogy nincs ilyen étel.
Ugyan nem étel, hanem ital, én kólát/cola-t (kinek hogy tetszik) nem adnék gyerkőcnek addig, amíg csak ki tudjuk kerülni (sajnos a sulikban is már hozzá lehet jutni :( ). Kávét, cappuccino-t sem (van ismerősöm, aki 3! éves gyerekének cappuccinot adott reggelire, jah, és a gyerkőc hiperaktív :S).
Hát, ha a kérdés az, hogy mi az amit SZÍVEM SZERINT nem adnék a gyerkőcönnek, akkor a mesterséges dolgokat tartalmazó ételeket nem adnám, de a LEHETŐSÉGEIM sajnos ennél korlátozottabbak, így kerül az asztalra felvágott, virsli is, amiben vannak olyan dolgok, amiknek semmi keresnivalója nem lenne bennük. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!